Ege Postası
Geri

'Liderlerinizin alnına yapıştırın'

KADER 'kadın adayları unutma' kampanyası başlattı.
'Liderlerinizin alnına yapıştırın'
Haberler / Güncel
23 Kasım 2013 Cumartesi 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL- 2014 yerel seçimlerinde kadın adayların artmasını amaçlayan KA.DER, kota uygulamasını yeterli bulmayarak "Kadın Adayları Unutma" kampanyası başlattı.
KA.DER, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde kadın adayların artması için AKP, CHP ve MHP liderlerinin fotoğraflarının yer aldığı afişlerle 'Kadın Adayları Unutma' kampanyasını başlattı. AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin alınlarına "Kadın adayları Unutma" notlarının yapıştırıldığı kampanyada, BDP ve HDP'ye kadın adaylara yönelik kota uygulamasına uyduğu için yer verilmedi. Aday sayısının arttılmasında kota uygulamasının yeterli olmadığını belirten kadınlar kotanın yan ısıra "bir kadın-bir ekek" düzenlemesini getirecek fermuar sisteminin de uygulanması gerektiğinin altını çizdi.
Kampanyanın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan KA.DER Genel Başkanı Çiğdem Aydın, siyasal yaşamdaki kadın sayısının azlığını anlatmak için 2009 seçimlerini örnek gösterdi. Aydın, 2009 yerel seçimlerinde 2 bin 950 belediye başkanından yalnızca 26'sının kadın olduğunu söyleyerek bu rakamın binde 8 oranında olduğunun altını çizdi. "Nüfusun yarısının yok sayıldığı bir ülkede adalet, eşitlik ve demokrasiden söz edilemez" diyen Aydın, "Kadınlar yaşadıklara yerlere ait kararlarda söz sahibi olamıyor" şeklinde konuştu.
Kota düzenlemesinin CHP ve BDP'nin tüzüklerinde yer aldığını ancak AKP ve MHP'de yer almadığını belirten Aydın, Başbakan'ın "81 ilde 81 kadın vekil", "Yerel seçimlerde her 3 adaydan biri kadın olacak" sözlerini hatırlatarak, "Bizim için önemli olan kota uygulmasının tüzüklerine yazılarak resmi hale gelmesi" şeklinde konuştu. Kota uygulamasının işe yaramadığını belirten Aydın, kota sisteminin fermuar sistemi ile desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Aydın, "Biz tüm koltukların yarısını istiyoruz, kota talebimizden vazgeçtik. Erkek siyasetçiler kalksın, biz oturmak istiyoruz" ifadesini kullandı.
"LİDERLERİNİZİN ALNINA YAPIŞTIRIN"
Liderlerin alınlarına "post-it" yapıştırarak hazırlanmış afişlerle net bir mesaj vermeyi hedeflediklerini ifade eden Aydın, "Partilerin kadın kollarından kadınlar da kendi liderlerinin alınlarına bunları yapıştırsınlar, çünkü birçoğunun içinden böyle geçtiğini biliyoruz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası