Ege Postası
Geri

"Malatya'nın dış pazarlara açılmasını ve ortaklık kültürünü geliştireceğiz"

Malatya Rahime Batu Koleji Mezunu İş Adamları Derneği (MARBİAD) Başkanı Emin Ilıcak, dış pazarlara açılarak ihracatı artırma, ortaklık kültürünü geliştirme ve firmaların kurumsallaşmasına yönelik çalışmalar yapmayı planladıklarını...
Haberler / Genel
17 Nisan 2013 Çarşamba 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya Rahime Batu Koleji Mezunu İş Adamları Derneği (MARBİAD) Başkanı Emin Ilıcak, dış pazarlara açılarak ihracatı artırma, ortaklık kültürünü geliştirme ve firmaların kurumsallaşmasına yönelik çalışmalar yapmayı planladıklarını söyledi.

Malatya Rahime Batu Koleji Mezunu İş Adamları Derneği (MARBİAD) Başkanı Emin Ilıcak ile üyeler, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
Ramada Otel'de düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin ilk kadın doktorlarından Rahime Batu'nun destekleriyle Malatya Özel Rahime Batu Koleji'nin kurulduğunu anlatarak, kolejin pek çok mezun verdiğini belirtti. Kolejin mezunlarının işadamları olmasından gurur duyduğunu ifade eden Karaduman, toplantıyı çok anlamlı bulduğunu ifade etti.

MARBİAD Başkanı Emin Ilıcak da dernek olarak Malatya'ya ve Türkiye'ye ekonomik anlamda artı değer katma arzusu içinde olduklarını söyledi. Dernek üyelerinin yaş ortalamasının 32 olduğunu belirten Ilıcak, Malatya’nın sorunlarına uzak kalmamak, çözüm yolları bulunmasına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.
Derneklerinin Türkiye Sanayici İş adamları Konfederasyonu (TUSKON) üyesi olduğunu anlatan Ilıcak, bu büyük çatı altındaki derneklerden bir tanesi olduklarını dile getirdi.

Dernek olarak iş dünyasına katkılar sunmayı hedeflediklerini söyleyen Ilıcak, “Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te 3 -4 fabrikayı ziyaret ettik. Yurt içi ve yurt dışında bunun gibi geziler düzenleyerek iyi yatırım örneklerini görerek Malatya’ya taşımak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde tecrübe paylaşım günleri adı altında etkinlikler düzenleyerek büyüklerimizin deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz. Bununla birlikte Afrika, Asya gibi yeni pazarlara açılmaya yönelik, ortaklık kültürünü geliştirerek iş dünyasında güç birliği oluşturulmasına ve kurumsallaşmaya yönelik çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası