Ege Postası
Geri

'Mayıs ayında kredi kartıyla günde ortalama 110 milyon nakit para çekildi'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, mayıs ayında kredi kartıyla günde ortalama 110 milyon lira nakit para çekildiğini söyledi. Toprak, Türkiye’nin AK Parti döneminde krediyle ayakta kalan bir topluma dönüştüğünü...
'Mayıs ayında kredi kartıyla günde ortalama 110 milyon nakit para çekildi'
Haberler / Politika
4 Temmuz 2013 Perşembe 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, mayıs ayında kredi kartıyla günde ortalama 110 milyon lira nakit para çekildiğini söyledi. Toprak, Türkiye’nin AK Parti döneminde krediyle ayakta kalan bir topluma dönüştüğünü ve bu durumun çok ciddi trajedilere, aile facialarına ve toplumsal bir yıkıma yol açacağı uyarısında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’de toplumun AK Parti döneminde borç batağına sürüklendiğini iddia etti. Türkiye’nin AK Parti döneminde krediyle ayakta kalan bir topluma dönüştüğünü belirten Toprak, bu durumun çok ciddi trajedilere, aile facialarına ve toplumsal bir yıkıma yol açacağı uyarısında bulundu. Üretimi yeterli ve gerekli önemi vermeyip toplumu tüketime sürükleyen AK Parti’nin ekonomik anlayışının Türkiye’yi içinden çıkılmaz bir duruma sürüklediğini öne süren Toprak, Bugün ülkemizde aileler, bireyler; kredi kartıyla, borçla, kredi kartından nakit çekişle, yaşamını sürdürüyor. Mayıs ayında kredi kartlarından nakit çekiş tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,5 artış gösterdi. Haziran ayı verileri açıklandığında, bu tutar ve oran daha da yukarı çıkmış olacak” dedi.

"KREDİ KARTLARINDAN NAKİT ÇEKME TUTARI 3 MİLYAR 417 MİLYON 400 BİN LİRA"

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Mayıs ayında 8 milyon 665 bin kredi kartından nakit çekiş işlemi yapıldığı bilgisini veren Toprak, “İnsanlarımız kredi kartından nakit çekmenin faizinin çok daha yüksek olduklarını bildikleri halde, bu maliyeti göze alıp, çaresizlikten aile bütçelerindeki, bireysel bütçelerindeki açığı, kredi kartından nakit çekerek kapatmaya çalışmışlarıdır. Sadece, Mayıs ayında kredi kartından nakit çekme işlem tutarı, 3 milyar 417 milyon 400 bin lira oldu, yani belirttiğim gibi, günde ortalama 110,2 milyon lira nakit çekildi. AK Parti döneminde borç içinde doğan, yaşayan ve ölen bir toplum olduk. Bu çok vahim ve sosyo-ekonomik açıdan irdelenmesi gereken bir tablo. Ancak AKP ne yazık ki böyle bir hassasiyeti, yaklaşımı gösterecek birikim ve anlayıştan uzaktır” ifadelerini kulandı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası