Ege Postası
Geri

"Müdür yardımcısı Kutlu Doğum etkinliğini engelledi"

Adana Barbaros Ortaokulu'nda 'Kutlu Doğum Haftası' dolayısıyla öğrencilere yönelik programın okulun müdür yardımcısı tarafından engellendiği ileri sürüldü. Eğitim Bir Sen, Barbaros Ortaokulu önünde açıklama yaparak olayı kınadı....
Haberler / Güncel
22 Nisan 2013 Pazartesi 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Barbaros Ortaokulu'nda 'Kutlu Doğum Haftası' dolayısıyla öğrencilere yönelik programın okulun müdür yardımcısı tarafından engellendiği ileri sürüldü. Eğitim Bir Sen, Barbaros Ortaokulu önünde açıklama yaparak olayı kınadı.

        Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mehmet Sezer, öğretmenin hazırladığı programın okulun yazı inceleme kurulu tarafından incelendiğini hatırlattı. Sezer, "Program başlangıcında 'CD’den salavat-ı şerife çalıyor' diye yapılan etkinlik programı, okul müdür yardımcısı Zafer Aydaş tarafından zorla engellenip iptal ettirilmiştir. Bu anlaşılmaz bir tavırdır." diye konuştu.

        Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren öğretmen Elife Gör'ün haftalar öncesinden program hazırlığına başladığını ve okul müdürü ile sürekli irtibat halinde olduğuna dikkat çeken Sezer, Seyhan İlçe Müftülüğü'nden tören sonunda dağıtılmak üzere alınan kitaplar ve güllerin bile okul müdürü Ethem İlbars'ın bilgisi dahilinde alındığını bildirdi.

        Sezer, olayı şöyle anlattı: "19 Nisan Cuma günü programa CD’den salavat-ı şerifle başlandığı için okul idaresinden tepki gelmiştir. Programı hazırlayan öğretmen arkadaşımız acilen müdür yardımcısı Zafer Aydaş’ın odasına çağırılarak, salavat-ı şerifi kastederek müdür beyin böyle bir şeye izin vermeyeceğini, velilerin CD‘den çalan salavata tepki göstereceğini söylemiştir. Müdür yardımcısı 'Böyle bir şey olmaz böyle program olmaz' demiştir. Sonra programa gelip el kol hareketleriyle öğretmeni ve programı sunan öğrencileri rahatsız etmeye başlamıştır. Müdür yardımcısı sıra ilahilere gelince öğretmenin yanına gelip, müdür ile telefonla görüştüğünü programı bir an önce bitirmesi gerektiğini söylemiştir. Haddini aşarak öğrencilerin yanında '28 Şubat darbesini başlatan tiyatroya dönüşmeden programı kes, bu işin sonu nereye gidecek, sen daha bu işleri bilmezsin, geri kalanını iptal et bir an önce bitir, müdür bey telefonda programı derhal kessin diyor' diyerek öğretmeni şiddetli şekilde uyarmıştır. Program sabah saat 7.10 da başlayıp, 7.25'te bitirilmek zorunda kalmıştır. Müdür bey okula geldiğinde öğretmeni odasına çağırmış ve bağırarak 'Benim müdür yardımcım programı yarıda kesmişse demek ki laikliğe uygun olmayan bazı şeyler görmüştür' demiştir. Öğretmenin yazı inceleme kurulunun program akışını incelediğini ve uygun gördüğünü söylemesine karşın, müdür, 'Sizin uygun anlayışınızla bizim uygun anlayışımız bir değil, sizin bu programı bu şekilde yapmaya hakkınız yok, senin yaptığın program laikliğe gölge düşürüyorsa ben buna müsaade etmem, hakkında soruşturma açıyorum, kurulu toplayacağım benim başım ezileceğine seninki ezilsin' diyerek öğretmeni şiddetle azarlamıştır. Artık 28 Şubat'ın üzerinden yıllar geçip ülkemiz aydınlık günlere doğru ilerlerken, bütün ülkede Kutlu Doğum Haftası boyunca gönüllü olarak her yerde ve her platformda programlar icra edilirken Barbaros Ortaokulu'nda müdür ve müdür yardımcısının bu tavırlarına anlam vermek mümkün değildir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası