Ege Postası
Geri

"ODTÜ'de yaşananlar kabul edilemez, soruşturulması için talimat verdim"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya,"ODTÜ'de yaşananlar asla kabul edilemez ve hiç bir şekilde müsamaha gösterilemez. Bu manada Denetleme Kurulu'na konunun her bakımdan soruşturulması için talimat verdim." dedi....
Haberler / Güncel
9 Eylül 2013 Pazartesi 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya,"ODTÜ'de yaşananlar asla kabul edilemez ve hiç bir şekilde müsamaha gösterilemez. Bu manada Denetleme Kurulu'na konunun her bakımdan soruşturulması için talimat verdim." dedi.

Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nın 216'ncısı Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın ve rektörler katıldı.
Burada bir konuşma yapan Çetinsaya, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü taciz iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Çetinsaya, "ODTÜ'de yaşananlar asla kabul edilemez ve hiç bir şekilde müsamaha gösterilemez. Bu manada Denetleme Kurulu'na konunun her bakımdan soruşturulması için talimat verdim." dedi.

Üniversite yönetimlerinde yetkili mercilerde yer alan kimselere düşen görevin, üniversitelerde ne olursa olsun seferberlik ortamı oluşmasına imkan vermemek olduğunu belirten Prof. Dr. Çetinsaya, "Bizlere düşen, üniversite öğrencilerinin eğitim ve öğretim haklarının teminat altına alınmasıdır. Üniversitelerimizde faaliyete gösteren veya göstermeye çalışan illegal ve marjinal örgütler olabilir. Bunların açığa çıkarılması sürecinde gerekli yasal mekanizmaların işletilmesi geçmişte olduğu gibi bugün de bir gerekliliktir. Ancak bu süreçte üst yöneticiler olarak güvenlik ve özgürlük dengesine azami ölçüde dikkat etmeliyiz. Eğer bu dengeyi bozarsak, terazi 'güvenlikleştirme' yönünde ağır basarsa her şeyi öncelikle bir güvenlik meselesi olarak görmek üniversitedeki gerilimleri daha da tırmandıracak, farklılıkların çatışmaya dönüşmesi için ortam hazırlayabilecektir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası