Ege Postası
Geri

'Şehit ve gaziye olan ilgisizlik, şanlı tarihe olan bağı koparır'

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, şehit ve gaziye olan ilgisizliğin, şanlı tarihe olan bağı koparacağını söyledi. Gazilerin sergiledikleri kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk milletine her zaman...
'Şehit ve gaziye olan ilgisizlik, şanlı tarihe olan bağı koparır'
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 10:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, şehit ve gaziye olan ilgisizliğin, şanlı tarihe olan bağı koparacağını söyledi. Gazilerin sergiledikleri kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk milletine her zaman güç ve ilham kaynağı olduğunu belirten Tarım, gaziler için yapılan her şeyin, eşsiz hizmetleri ve fedakarlıklarının bir karşılığı ve bedeli olamayacağını ifade etti. Gazilerin milletin, bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilemez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceklerini gösterdiğini vurguladı.

Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir anma programı düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programa Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Aslan, gaziler, sivil ve askerî erkan ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Dernek Şube Başkanı Şener Tarım, 19 Eylül’ün İstiklal Savaşı, Kore, Kıbrıs, asker, polis bütün gazilerin şeref günü olduğunu söyledi. Türk milletinin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde, gazilerin bu kutsal vatana olan aşkı, kahramanlığı ve cesaretinin yer aldığını bildirdi. Türk tarihinin şanlı zaferlerinin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini belirten Tarım, “Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Şehit ve gazi, Türk toplumunun ortak değerleridir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz, her zaman her yerde hatırlanmalıdır. Şehit ve gaziye olan ilgisizlik, şanlı tarihe olan bağı koparır. Türkiye bugün, dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki Türk halkı ve onun aziz ordusunun azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir.” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Savaş ve beraberindekiler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Manisa Yurt Savunması Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası