Ege Postası
Geri

"Sevgili Peygamberimiz (sas), insanlığı şefkat ve merhametle tanıştırdı"

Bozüyük Belediye Başkan Fatih Bakıcı, "Sevgili Peygamberimiz (sas), insanlığı şefkat ve merhametle tanıştırarak, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa etmiştir. Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi...
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 18:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bozüyük Belediye Başkan Fatih Bakıcı, "Sevgili Peygamberimiz (sas), insanlığı şefkat ve merhametle tanıştırarak, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa etmiştir. Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, o rahmet peygamberinden öğrendik." dedi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' konulu konferans düzenlendi. Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından Peygamber Efendimiz'in (sas) doğumunun 1442. yıl dönümü münasebetiyle Grand Çalı Otel'de düzenlenen konferansı, televizyon ekranlarından da bilinen ve sevilen ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu verdi. Programa Kaymakam Dr. Oktay Kaya, Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, AK Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz'ın danışmanı Murat San, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bozüyük Belediyesi tarafından yaklaşık 3 bin kişinin izlediği ve pek çok kişinin de yer olmadığı için geriye döndüğü konferans girişinde katılımcılara gül ve dua kitapçığı armağan edildi.

Programda bir konuşma yapan Bozüyük Belediye Başkan Fatih Bakıcı, "Sevgili Peygamberimiz (sas) insanlığı şefkat ve merhametle tanıştırarak, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa etmiştir. Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, o rahmet peygamberinden öğrendik. O (sas) sadece bir kavme
veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiş, bütün insanlığın huzuru ve mutluğu için çaba göstermiştir. O (sas), insanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içerisinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuş, birbirine düşman olan toplulukları, grupları, kabileleri kardeş yapmış, yüreklere çökmüş kin ve nefret tohumlarının yerine sevgi ve hoşgörü duygularını ekmiştir." diye konuştu.

İlçe Müftüsü Burhan Çakır da Kutlu Doğum Haftası'nın, sadece Türkiye'de değil, artık tüm dünyada ilgi ve sevgiyle kutlandığını belirterek, "Günümüzde sürekli ezilen, horlanan sevgi ve şefkatin kalmadığı toplumumuz, Hazreti Peygamberimiz'i (sas) anarak daha huzurlu bir toplum haline gelecektir." dedi.

Ardından programına başlayan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, "Yüce Rabbimiz, kendini bir yönüyle, Peygamberimiz'i (sas) iki yönüyle tanıttı. Allah Resulü (sas), ömrümüze ömür katsın diye yaşamış bir Peygamber. Hayatı, hayatımıza hayat versin diye yaşamış Hazreti Muhammed Mustafa (sas). Bir ömür ki doğduğu günden son nefesine kadar dertlerle dolu." diye ifade etti.

Peygamberimizin her anının, insanlar için ibretlerle dolu olduğunu belirten Döngeloğlu, şöyle devam etti: "Biz Peygamberimiz'i (sas) iki şekilde tanıdık. Allah bize O'nu (sas) tanıtırken, O'na (sas) inanmamızı isterken, O'na (sas) güvenin derken, bizi İslam'a çağırırken, Allah kendini bir yönüyle, kulunu iki yönüyle tanıttı. Rabbimiz, kendini ilah olarak tanıttı. Yüce Rabbimiz, Peygamberimiz'den (sas) bahsederken bir insan Muhammed'den (sas) bahseder bir de Resul Muhammed'den (sas) bahseder. Peygamber Efendimiz (sas) bir insandır, iki peygamberdir.

Sahipsiz, yardıma muhtaç çocuklarını uyuşturucu tüccarlarının, silah kaçakçılarının, cinayet şebekelerine yem etmeden kurtarırsanız bir çocuğu, Allah da senin evine bir Ali bırakır korkma.
Allah da sana Ali gibi çocuklar verir." Program boyunca zaman zaman duygusal anların yaşandığı konferans sonunda Belediye Başkan Fatih Bakıcı, Ömer Döngeloğlu'na teşekkür ederek, günün anısına seramik tabak hediye etti.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası