Ege Postası
Geri

Medya derneklerinden Gazeteciler Vakfı'nın açıklamasına destek

Medya Derneği ve Medya Etik Konseyi, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) basın özgürlüğü konusunda yaptığı açıklamanın, özgürlükler bağlamında çok önemli olduğunu vurguladı.Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın basın özgürlüğü...
Medya derneklerinden Gazeteciler Vakfı'nın açıklamasına destek
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 18:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Medya Derneği ve Medya Etik Konseyi, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) basın özgürlüğü konusunda yaptığı açıklamanın, özgürlükler bağlamında çok önemli olduğunu vurguladı.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın basın özgürlüğü açıklaması, medya dernekleri tarafından destek gördü. Medya Etik Konseyi (MEK) Genel Başkanı Halit Esendir, açıklamaya destek verenler arasında yer aldı. Esendir, GYV’nin açıklamasında, basın özgürlüğü konusunda yaşanan uygulamaların daha demokratik hale getirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğinin anlaşıldığını vurguladı. Türkiye’de medyanın kendi görev alanına geri dönmesi gerektiğini belirten Esendir, “Medya, Türkiye’de yıllarca siyaseti yönetti. Siyasiler ve medya kendi alanında çalışmalı, birbirinin alanına müdahale etmemelidir. Maalesef yıllarca bu durum yaşanmıştır. Medya, yıllarca darbeleri alkışlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamayı oldukça önemli ve olumlu bulduğunu belirten Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergürel de, bildiride Türkiye’deki medya sorununa değinildiğini kaydetti. Ergürel, “Basın özgürlüğünün korunmasında gazetecilere de iş düşmektedir. Son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili bu açıklamayı olumlu buluyorum. Burada gazetecilere de ciddi görevler düşmektedir. Açıklamanın Türkiye’deki basın özgürlüğü tartışmalarına pozitif katkı sağlayacağı kanaatindeyim.” diye konuştu.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası