Ege Postası
Geri

1 Mayıs kutlamalarında çıkan arbedenin ardından hayatını kaybetti (2)

Halkın Kurtuluşu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü H. Zuhal Göktepe, İzmir'deki 1 Mayıs kutlamalarında daha önceden hazırlıklı oldukları anlaşılan bir grubun çelik coplu, kalaslı saldırısına uğradıklarını söyledi. Kutluay,...
1 Mayıs kutlamalarında çıkan arbedenin ardından hayatını kaybetti (2)
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 19:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Halkın Kurtuluşu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü H. Zuhal Göktepe, İzmir'deki 1 Mayıs kutlamalarında daha önceden hazırlıklı oldukları anlaşılan bir grubun çelik coplu, kalaslı saldırısına uğradıklarını söyledi.

Kutluay, 'Halkın Kurtuluşu Gazetesi' korteji ile Emek Partisi üyeleri arasında çıkan arbedede yaralandı. İbrahim Kutluay, Alsancak Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından taburcu edildiği evinde fenalaşarak tekrar hastaneye kaldırıldı. Kutluay, bugün, saat 12.00 sıralarında yaşamını yitirdi. İlk incelemede, kalp krizinden öldüğü öğrenilen Kutluay'a, otopsi yapılacak. Kutluay'ın yakınları tarafından dün güneş çarpması ve kalp bölgesinde ağrı olduğu şikayetiyle Alsancak Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü belirtildi. Yapılan kontrollerde sonuçların normal çıktığı kaydedildi. Kutluay'ın ölüm haberi, belediyeden emekli eşi Berrin Kutluay'ı ve iki çocuğunu yasa boğdu. Evinde taziyeleri kabul eden Berrin Kutluay, "Arkadaşlarının söylediğine göre, kortejin yürüyüşü sırasında bir takım kavga yaşanmış. Sopalar kullanılmış, darbeler alınmış. Kimisi de kafasından yaralanmış. Eşimin herhalde stresten tansiyonu düşmüş. Kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesi'nde sıkıntı ve strese dayalı problem yaşadığı söylenmiş, kardiyoloji uzmanının görmesi gerektiği belirtilerek taburcu edilmiş. Eve gelip dinlenmek istedi. Daha sonra uyandığında göğsünü ovuşturuyordu. Hemen Ege Üniversitesi Hastanesi aciline götürdük. Kalp krizi geçirdiğini söylediler. Orada stresten tansiyonunun düştüğünü söylediler. Darp olayına bağlı olup olmadığı otopsi de belli olacak. Eşim, haksızlığı değil haklılığı severdi. Eğer öyle bir kavga eşimin ölümüne neden olduysa cezalandırılmaları için hukuki mücadele başlatacağım" diye konuştu.

54 yaşındaki İbrahim Kutluay'ın hayatını kaybetmesinin ardından Halkın Kurtuluşu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü H. Zuhal Göktepe, internet sitesi üzerinden bir açıklama yayınladı. Göktepe yaptığı açıklamada şunları dedi :
“1 Mayıs birlik mücadele ve dayanışma gününde, örgütlü ve önceden hazırlıklı oldukları anlaşılan EMEP mensubu bir grup, ellerinde çelik coplarla ve kalaslarla; yürüyüş halindeki kortejimize saldırı düzenlemişlerdir. Saldırı organize ve planlıdır. Devrimci önderlerimize ait fotoğrafları yırtarak, megafonlarımızı kırarak, pankart ve flamalarımızı parçalayarak; “sizi alana sokmayacağız”, “hepinizin tek tek fotoğraflarını çektik, hedefimizsiniz” gibi tehditler savurup, küfürler ederek saldırmışlardır . Kortejimizi, ellerindeki çelik coplarla ve kalaslarla kudurmuşçasına; büyük kin, nefret ve öfkeyle, özellikle hedef seçtikleri bazı arkadaşlarımızın canına kast ederek, ölümüne kafasını kırmışlardır. Gazetemiz imtiyaz sahibi Zeki Irmak’ı direkt hedef alarak hastanelik etmişlerdir. Şehir dışından gelen bir başka arkadaşımız ise Üniversite Hastanesi Kardiyo bölümünde gözlem altındadır. Kortejimizde yer alan arkadaşlarımızı tehditlerle, küfürlerle korteji terk etmeye zorlamışlar; 1 Mayıs alanına girerlerse, bunun sonunun ölümlere gideceğini haykırarak, arkadaşlarımızı yıldırmaya çalışmışlardır. Kalp krizi geçiren arkadaşımız İbrahim Kutluay olay esnasında tarafımızca hastaneye kaldırılmıştır. Bu olay sol içi çatışma değil direk olarak organize tarafımıza yapılmış saldırıdır. Halkın Kurtuluşu Gazetesi taraftarlarına yönelik faşist ve alçakça saldırıyı kınıyoruz!”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası