Ege Postası
Geri

Çete, ölen ve vatandaşlıktan çıkarılan şahısların taşınmazlarını satmış

Diyarbakır Emniyeti, Diyarbakır, İstanbul, Mersin ve Şanlıurfa’da uzun yıllar tapuda işlem görmeyen, sahibi ölen, yurt dışında olan veya vatandaşlıktan çıkarılan şahısların taşınmaz mallarının sahte belgelerle üçüncü şahıslara...
Çete, ölen ve vatandaşlıktan çıkarılan şahısların taşınmazlarını satmış
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 18:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır Emniyeti, Diyarbakır, İstanbul, Mersin ve Şanlıurfa’da uzun yıllar tapuda işlem görmeyen, sahibi ölen, yurt dışında olan veya vatandaşlıktan çıkarılan şahısların taşınmaz mallarının sahte belgelerle üçüncü şahıslara satıldığını tespit etti. Zanlıların ev ve iş yerlerine eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 28 kişiden 15’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) ekipleri, fiziki ve istihbari çalışmalar sonrasında bazı şahısların Diyarbakır şehir merkezinde, Dicle ve Ergani ilçeleri ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçelerinde nüfus müdürlüğü ve tapu müdürlüğü çalışanları ile birlikte suç örgütü kurduklarını tespit etti. Emniyetin araştırmasına göre çete şöyle çalışıyordu: Tapu müdürlüğünde çalışan memurlarla işbirliği yapan çete, öncelikle uzun yıllar tapuda işlem görmemiş olan tapu kayıtları ile sahipleri vefat eden, yurt dışında olan, vatandaşlıktan çıkarılan şahısları tespit ediyor. Ardından tapu kayıtlarını ve arazi sahiplerine ait nüfus bilgilerini nüfus müdürlüğünde çalışan şebeke üyelerinden temin eden çete, nüfus bilgilerinde bazı değişiklikler yaparak sahte nüfus belgesi çıkarıyor. Düzenlenen sahte nüfus cüzdanlarını kullanarak başka örgüt üyeleri adına noter yolu ile taşınmaz satışı için vekaletname de düzenleyen şebeke, düzenlenen vekaletnameleri kullanarak taşınmazları 3. şahıslara satarak maddi menfaat sağlıyor. Çete, elde edilen parayı örgüt yöneticisi ve üyeleri arasında hiyerarşi içerisinde paylaşıyor.

Emniyet güçleri yaptığı incelemeler sonrasında örgüt üyesi nüfus müdürlüğü memurlarının düzenlenen sahte nüfus cüzdanlarını kayıtlardan sildiklerini tespit etti. Çalışmalar sonrasında operasyon için düğmeye basan emniyet güçleri, Diyarbakır, Şanlıurfa İstanbul ve Mersin’de çeşitli adreslere yaptığı eş zamanlı operasyonlarda 28 kişi gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alındıktan sonra 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında resmi evrakta sahtecilik, resmî belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, resmî belgenin düzenlenmesinde yalan beyan, göreve ilişkin sırrın açıklanması' gibi suçlardan adliyeye sevk edilen zanlılardan 15’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası