Ege Postası
Geri

10 bin kişiye, tünel içinde iftar yemeği verilecek

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Manisa ve İzmir arasını 15 dakikaya düşürecek olan Sabuncubeli Tüneli’nin açılışı için geleceği  11 Haziran programı için tüm hazırlıklarını tamamlamak üzere. AK Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre Başbakan Binali Yıldırım’ın ardından vereceği iftar yemeği, iki kilometreyi aşkın uzunluğu olan Sabuncubeli Tüneli içinde verilecek. İftar yemeğine İzmir ve Manisa’dan 10 bin kişinin katılması planlanıyor. AK Parti 11 Haziran'a hazırlanıyor
10 bin kişiye, tünel içinde iftar yemeği verilecek
Haberler / Yerel Politika
4 Haziran 2018 Pazartesi 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Başbakan Binali Yıldırım’ın Eylül ayında Işık Gördü törenine katıldığı, açılış için verdiği 1 Temmuz tarihinden yaklaşık bir ay önce hizmete açacağı Sabuncubeli Tüneli’nin açılışından hemen sonra 10 bin kişinin katılacağı bir Gönül Sofrası iftar yemeği de verilecek.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, SABUNCUBELİ TÜNELİ’NDE 10 KİŞİLİK DEV İFTAR YEMEĞİ VERECEK

İzmir’den ve Manisa’dan 10 bin kişinin katılması planlanan dev iftar sofrasının 2 kilometreyi aşkın uzunluğundaki Sabuncubeli Tüneli içinde kurulacağını belirten AK Parti İzmir İl Başkanlığı yöneticileri, hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

TÜNELDEKİ İFTARA 10 BİN KİŞİNİN KATILMASI PLANLANIYOR

Edinilen bilgiye göre Başbakan Binali Yıldırım, Sabuncubeli’ni açtıktan hemen sonra İzmir ve Manisa’dan yaklaşık 10 bin partili tünel içinde kurulacak olan iftar sofrasında, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte iftarını açacak. Başbakan Yıldırım’ın açılış sırasında yapacağı konuşmaların dinlenmesi için de tünelin içinde çeşitli noktalarında dev LED ekran monitörler kurulacak.

BAŞBAKAN SON HAFTA MESAİSİNİ DE  İZMİR’DE GEÇİRECEK

Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının dinlenmesi için tünel içinde belli noktalara dev LED ekranlı monitörler yerleştirilecek. Başbakan Yıldırım, bu tarihin dışında, 18-19-20 ve 23 Haziran tarihlerinde tam gün, 22 Haziran’da ise Aydın’da gerçekleştireceği mitingin ardından yarım gün İzmir’de olarak, seçim öncesi son hafta mesaisini İzmir’de gerçekleştirmiş olacak.

BAŞBAKAN IŞIK GÖRDÜ TÖRENİNDE 1 TEMMUZ DEMİŞTİ AMA..

8 Eylül’ü 9 Eylül’e bağlayan gece düzenlenen ‘Işık gördü’ törenine katılan Başbakanın 11 Haziran Pazartesi günü açacağı Sabuncu Beli’nin 1 Temmuz 2018 tarihine kadar tamamlanması planlanıyordu. Başbakanın katılacağı törenle tünelin bitiş tarihinden ve 24 Haziran seçimlerinden önce açılması sağlanmış olacak.

SABUNCUBELİ TÜNELİ BİR AY ÖNCEDEN AÇILMIŞ OLACAK

Yaşanan kazalarla nedeniyle hep gündemde kalan Sabuncubeli’nde yapılan tünel sayesinde güvenli yolculuğun yapılmasının yanı sıra İzmir-Manisa arası yolculuk da 15 dakikaya düşmüş olacak. Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 8 Eylül ile İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’ü birbirine bağlayan gece Işık Gördü törenine katılan Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, törende, “Önümüzdeki Temmuz ayının 1'inde 2018'de tamamen bitirilmiş olacak. İzmir'den Manisa'ya yaklaşık 40 bin araç geçiyor. Sabuncubeli virajlarında kış şartlarında burada olan kazalar, can kayıplar, fazladan yakıtlar, zaman kayıpları bu tünellerle birlikte tamamen ortadan kalkmış olacak. Manisa büyümeye devam ediyor. İzmir büyümeye devam ediyor. İki komşu il arasındaki mesafe Sabuncubeli tünelleriyle birlikte iyice kısalıyor. 15 dakika içerisinde İzmir'den Manisa'ya, Manisa'dan İzmir'e gitmek mümkün olacak”  şeklinde konuşmuştu.

SABUNCUBELİ TÜNELLERİ İLE 14 VİRAJ ORTADAN KALKMIŞ OLACAK

Yüzde 9 eğitimli, 14 virajı olan, çift tüp tüneli 4 bin 70 metre, bağlantı yolları 2 bin 530 metre olan, toplam uzunluğu 6 bin 600 metreyi bulan projeyle yolun eğimi de düşürülmüş olacak. Tamamlanan tünel içinde yüzde 1,5 yol eğimi olacak ve bu kesimde yüzde 9'luk yüksek eğim ve 14 viraj ortadan kaldırılacak.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası