Ege Postası
Geri

19 Mayısta son sözü gençlik söyleyecek

​Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de büyük bir coşku ile kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, milli mücadelenin başlangıcının 95’inci yıl dönümünde İzmir gençliği hazırladığı dev organizasyon ile tüm Türkiye’ye önemli bir mesaj verecek. Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) 19 Mayıs için “1919 genç Samsun’dan Ankara’ya yürüyor” sloganıyla hazırladığı özel program kapsamında, aralarından İzmirlilerin de yer aldığı binlerce genç Anadolu yollarına düşecek.
19 Mayısta son sözü gençlik söyleyecek
Haberler / İzmir
10 Mayıs 2014 Cumartesi 13:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Her sene düzenlenen 19 Mayıs kutlamalarında gerçekleştirdikleri renkli ve anlamlı organizasyonlarla dikkatleri üzerine çeken TGB İzmir ekibi, önümüzdeki hafta bir ilkin altına imza atmaya hazırlanıyor. 1919 kişinin katılacağı ve 95 yıl önce milli mücadelenin başladığı Samsun’dan başkent Ankara’ya gerçekleştirilecek dev gençlik yürüyüşüne İzmirli 300 genç ile birlikte katılacak olan TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı, “19 Mayıs Türkiye’de kurtuluşun başlangıcıdır. Tıpkı geçmişte olduğu gibi bu sene de gençlik ülkenin kaderinde söz sahibi olacağını gösterecek ve tüm Türkiye’ye örnek bir mesaj verecek. 19 Mayıs 2014 gençliğin dirilişi olacak” dedi.
 
 
TÜRKİYE’YE MESAJ VERECEKLER
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek program hakkında bilgi veren TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı, “Samsun’dan Ankara’ya gerçekleşen yürüyüşün bizler için tarihsel olarak büyük bir anlamı var. Daha önce Samsun’dan Ankara’ya iki kişi çıktı. Mustafa Kemal Atatürk, 1919’da Ankara’ya çıkarak milli kurtuluşu başlattı. 68 kuşağının önemli temsilcileri arasında yer alan Deniz Gezmiş ve arkadaşları da aynı şekilde Samsun’dan Ankara’ya çıktı. Bu yürüyüşün asıl hedefi, önümüzdeki dönem gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde “Çankaya’ya ancak Samsun’dan çıkılır” mesajı verebilmek. Biz yurtsever bir ismin cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyoruz. Amerika’dan güç alanlar ve ayakları vatan toprağına basmayanlar Çankaya’ya çıkamaz diyeceğiz” sözleriyle 19 Mayıs’ın önemine de vurgu  yaptı.
 
İZMİR’DEN 300 GENÇ KATILACAK
Kutlamaların 95’inci yıldönümünün aynı zamanda TGB’nin de 8’inci kuruluş yılı olduğunu hatırlatan TGB İl Başkanı Ayvalı, “17-18 ve 19 Mayıs’ta gerçekleşecek üç günlük bir program olacak. Önümüzde Mustafa Kemal Atatürk ve Deniz Gezmiş olma, tam bağımsız Türkiye olma hedeflerimiz aynen duruyor. Ve bu görev biz gençliğin omuzlarında olacak. Geçtiğimiz yıllarda kutlamalarda ana merkezimiz Ankara olmuş ve diğer illerde de çeşitli organizasyonlar gerçekleştirmiştik. Esas hedefimiz Ankara’dır, Çankaya’dır. Bunun mesajını vereceğiz. İzmir’den 300 genç Samsun’a gidecek ve Türkiye’de toplam 1919 genç bu yürüyüşe katılacak.  Ankara’da Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu başta olmak üzere birçok demokratik sivil toplum örgütü bizlere destek verecek. Atatürkçü Düşünce Dernekleri, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Atatürkçü Düşünce Toplulukları, Birleşik Kamu iş Sendikası gibi kurumlarla halkımız bize büyük bir destek verecek. Hep birlikte Anıtkabir’e yürüyeceğiz” diye konuştu.
 
“DEVRİMCİ GELENEKLE KİTLELERE UMUT OLDUK”
“Samsun’a çıkmak devrimci bir gelenektir” diyerek sözlerini sürdüren Ayvalı, “Biz her fırsatta Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyoruz. O’nun bize bıraktığı bayrağı taşıyoruz. Buna yakışan eylemleri yapmayı hedef koyduk. TGB kitlelere de umut olan bir kuruluştur. Sistem kendi gençliğini yaratamadı. Eğitim sistemi, medya, kültürel olarak istenen gençlik yaratılamadı. 2012’de 400 bin genç ile “Gençliğin Dirilişi” adlı yürüyüş bunun en basit göstergesiydi. TGB’nin önderliğinde yapılan bu organizasyon 68’den bu yana yapılan en önemli etkinlikti ve gençliğin yeniden tarih sahnesine çıkışıydı aynı zamanda. O zaman gençlik silkelenip kendine gelmişti, şimdi artık yönetime tokat atacak. Yönetimi de belirleyen biz olacağız ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine kritik bir görev üstleneceğiz. Son olarak Haziran’daki Gezi olaylarında gençliğin ne kadar önemli olduğunu ve politik olduğunu gördük” dedi.
 
“İZMİR’DE BAYRAMI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE KUTLAYACAĞIZ”
Bayram kutlamalarında İzmir’den birçok kurumun desteğini beklediklerini hatırlatan TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı, “Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu bunların başında geliyor. İzmir’deki üniversitelerden ADT’ler başta olmak üzere birçok eğitim kurumundan kutlamalarımıza katılan olacak. Bu doğrultuda İzmir’deki üniversitelerimizde çalışmalarımıza ve hazırlıklarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Bunların dışında siyasi parti temsilcilerine, emekçilere, sanatçılara, kadınlara, öğrencilere, gençlere, sivil toplum örgütlerine de destek vermeleri için çağrıda bulunacağız. İzmir’de birleştirici güç olmak istiyoruz. İzmir’de 19 Mayıs’ı herkesle birlikte, bir bütün olarak, hep birlikte kutlamak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl 29 Ekim’de “1 milyon İzmirli” hedefiyle yola çıktığımız kutlamalar gibi bir organizasyon yapmak istiyoruz. İzmir’de kutlamaların ana adresi yine Gündoğdu Meydanı olacak. TGB ,milli bayramlarda en hassas kurumlardan bir tanesidir. 40’ı aşkın dernek, sivil toplum örgütü ve meslek odaları da kutlamalarda bize destek verecek. İzmir’in gözü kulağı Samsun-Ankara hattında olacak. Ve oradaki tüm gelişmeler, İzmir’deki bayram coşkusunu arttıracak. Kutlamalar için güzel sürprizlerimiz de olacak. İzmir’de en az 100 bin kişiyi bir araya getireceğiz” diye konuştu.
 
“İZMİR’E RENK GELECEK”
Samsun yürüyüşüne ek olarak İzmir’den Anıtkabir programına katılmak isteyen vatandaşları da 18 Mayıs gecesi otobüsler ile Ankara’ya taşıyacaklarını belirten İl Başkanı Ayvalı, “19 Mayıs 1919, politik olarak kurtuluş mücadelesinin ve cumhuriyet devriminin başlangıcıdır. O günden bu yana bir emperyalizm saldırısının altındayız ve tam bağımsız Türkiye mücadelemize devam etmek zorundayız. İzmir’de önümüzdeki hafta yer gök 19 Mayıs olacak. 19 Mayıs çalışmalarımız kapsamında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Ege Üniversitesi’nde düzenlenecek olan panelde biz gençlerle buluşacak. 500 ayaklı pano, 5 bin afiş, yüz binlerce broşür ile tanıtım çalışmalarımıza başlayacağız. Sosyal medya üzerinden de bu yönde bilgilendirici çalışmalarımıza devam ediyoruz. İzmir’e renk gelecek” dedi.
 
19 MAYIS’TA GEZİ ŞEHİTLERİNİ DE ANACAKLAR
Mayıs ayının TGB için eylem ayı olduğunu da sözlerine ekleyen Ayvalı, önemli  bir hatırlatmada bulunarak, konuşmasına şöyle son verdi: “Biz bu bayramda Gezi şehitlerimizi de anacağız. Ve hem Atatürk’ün, hem Deniz Gezmiş’in, hem de onların bize açtığı yolda mücadelemize devam edeceğiz. 19 Mayıs’ın ardından Gezi olaylarının yıldönümü geliyor. Biz inanıyoruz ki, Haziran’ın başlamasıyla birlikte yeniden bir halk hareketi yükselecek. Çok sayıda arkadaşımızı bu davada şehit verdik ve mücadele etmeyi, direnmeyi öğrendik. Birlik olmayı ve nasıl başarıya ulaşacağımızı öğrendik. Bizi 19 Mayıs programını düzenlemeye iten de yükselen bu gençlik hareketidir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası