Ege Postası
Geri

21.yüzyılda eğitimde gelinen son nokta

İzmir’in Buca ilçesinde okulları tadilat sebebiyle kapatılan ilkokul öğrencileri, iki yıldır camide öğrenim görüyor. Boşaltılan okulun yerine yenisinin yapılmamasına tepki gösteren veliler, okul yapılmazsa çocuklarını bir daha göndermeyeceklerini belirtti.
21.yüzyılda eğitimde gelinen son nokta
Haberler / Genel
25 Eylül 2014 Perşembe 12:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Kaynaklar Yıldızlar Mahallesi’nde mevcut bulunan Zeki Püskülcü İlkokulu, iki yıl önce tadilat sebebiyle boşaltıldı. Dört sınıfı ve yaklaşık 70 öğrencisi bulunan ilkokul, geçici olarak mahalle camisine taşındı. Tadilatın kısa zamanda bitmesi beklenirken, velilere okulun yıkılacağı söylendi. Aradan geçen iki seneye rağmen boşaltılan ilkokul harabeye dönerken yeni okul da yapılmadı. Çocuklarını her gün camiye götüren veliler, tepki göstererek bir çözüm bulunmasını talep etti .

Velilerden Yaşar İrbisoğlu, “İlk problemimiz , okul istiyoruz. Aşağıda okulumuz var. Tadilat olacak söylendi , ne tadilat oldu ne de yenisi yapıldı. Çocuklar burada, caminin altında okuyorlar.” diye belirtti . İki çocuğunun camide eğitim gördüğünü açıklayan Şener Dal da, “Okulları eskidi, yıkılacak. 50-60 senelik okul. Mektep istiyoruz. Cenazemiz oluyor, köyde çocuklar bakıyor öyle cenazeye. Çocukların psikolojisi bozuluyor. Caminin içinde hem eğitim hem cenaze olmaz.” diye açıkladı . İzmir’in göbeğinde böyle bir rezillik yaşadıklarını ifade eden Mustafa Bir ise, “Mağduruz. Çocuklarımız caminin altında eğitim görüyor. Muhtarımız ilgilenmiyor, belediye başkanımız ilgilenmiyor. Biz çok büyük yetkililerden yardım istiyoruz. Okulumuzun yapılmasını istiyoruz.” olacak şekilde açıkladı .

Mektep yapılmazsa çocuğunu eğitim için camiye göndermeyeceğini dile getiren Bayram Toköz, “Buraya gelen çocuklar, çok fazla iyi öğrenemiyorlar. Kendi okullarında çok fazla iyi öğreniyorlardı.” diye belirtti . Çocuklarını zorla getirdiğini ifade eden Ali Toker de, “Camiye cenaze geliyor, çocuklarımız korkuyor. Biz de göndermek istemiyoruz. Mektep yapsınlar. Çocuklarımız cenazeden dolayı korkuyor, gelmek istemiyorlar. Camide okul mu olu? Ezan okunuyor, millet namaza geliyor. Çocukları zorla getiriyorum. İki yıldan bu yana böyle. Tadilat olacaksa kendimiz yaptıralım gerekirse.” diye belirtti . Döndü İbrisoğlu, “Zeki Püskülcü Okulumuz'u istiyoruz. Çocuklar caminin altında okuyor. Kimisi gidiyor, kimisi cenazeden korktuğu için göndermiyor. Çoğu göndermiyor.” ifadesini kullandı.

Fatma İbrisoğlu da, “Biz köyümüze okul istiyoruz. Sela verilirken çocuklar korkmuş, eve firar edip gelmişler. Ya buraya okul yaptırsınlar ya da biz bir daha çocukları okula göndermeyeceğiz.” diye reaksion gösterdi. Camide okumak istemediklerini açıklayan öğrenciler de kendi okullarını istediklerini belirtti . Okulları olmayan öğrenciler iki yıldır camide öğrenim görüyor. (BUGÜN)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası