Ege Postası
Geri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Muğla’daki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlanıyor
Haberler / Güncel
23 Nisan 2013 Salı 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

Muğla’daki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından etkinliklere Koca Mustafendi İlkokulu'nda devam edildi. Etkinliğe Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Öğrenciler tarafından protokol üyelerine çiçek verildi. İlköğretim öğrencileri, 'Öğrenci Andı'nı okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından çocukların çeşitli gösteriler yaptı.

Öte yandan, Cumhuriyet Meydanı’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri anıta çelenk bıraktıkları sırada CHP İl Örgütü de çelenk koymak istedi. Bu sırada emniyet yetkilileri CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk ve Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş’ü engelledi. Çelenk törenini ardından CHP, DSP, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası anıta çelenk bıraktı. Grup ardından bir dakikalık saygı durusunda bulunarak, 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan attı. Grup ellerindeki karanfilleri anıta bıraktıktan sonra sessizse meydandan ayrıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası