Ege Postası
Geri

28 Şubat davasında ses sorunu çıktı; iddianame okunması öğleden sonraya kaldı

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, 6 Eylül'e kadar kesintisiz sürecek. Duruşmanın başlamasıyla...
28 Şubat davasında ses sorunu çıktı; iddianame okunması öğleden sonraya kaldı
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, 6 Eylül'e kadar kesintisiz sürecek. Duruşmanın başlamasıyla birlikte 103 sanığın kimlik tespiti yapılmaya başladı.

    Duruşma, Ankara Adliyesi'nde yan yana bulunan 10. ve 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kullandığı salonlar arasındaki duvar yıkılarak oluşturulan salonda görülüyor. Duruşmada sanıklardan Çetin Doğan ile CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kucaklaştı. Bir ara eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, oturduğu yerden kalktı ve salonda gözlem yaptı. Daha sonra avukatıyla bir süre konuştu. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken sanıkların, zaman zaman yakınlarıyla el işaretiyle selamlaştığı görüldü.

    Mağdurlardan Şeref Malkoç başta olmak üzere 28 Şubat sürecinde mağdur olanların avukatları da duruşmada hazır bulunuyor. Duruşma salonunda yaşanan ses sistemindeki sıkıntının giderilmesi uzun bir süre sürdü. Daha sonra sorunun giderilmesinin ardından duruşma kaldığı yerden devam etti.

    Mahkeme heyeti, kimlik tespit işlemini tamamladı. Mahkeme heyeti, Başkan Tayyar Köksal ile üyeler Süleyman Köksaldı ve Hakan Oruç'tan oluşuyor. Hakim Kadriye Çatal da yedek üye olarak salonda bulunuyor. Cumhuriyet savcısı ise Kemal Çetin.

    Yaşanan karışıklar ve ses sistemindeki sorun sebebiyle bazı sanık avukatları, duruşmaya ara verilmesini ve kendilerinin başsavcılığa çıkmak istediklerini ifade ettiler. Ancak Mahkeme Başkanı Köksal, "Duyacağınız fazla bir şey yok." karşılığını verdi.

    Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, MGK Genel Sekreterliği Hukuk Müşavirliği'nin, 28 Şubat 1997 tarihindeki tutanakların açıklanmadığına ilişkin cevap verdiğini, 54. hükümetin istifasına ilişkin mektubun ise Başbakanlık tarafından gönderildiğini açıkladı.

    Bu arada sanık avukatları, soruşturma evresinde olan bir kişinin kovuşturma evresinde olamayacağı gerekçesiyle heyet üyelerinden Hakan Oruç'un çıkarılmasını talep etti. Savcının izin almadan soruşturmayı buraya getirdiğini ve savcının görev suçu işlediğini, ileride bundan dolayı ceza alacağını iddia ettiler. Mahkemenin savcının görev suçuna iştirak etmemesini istedi ve yargılamayı hemen durdurmasını talep ettiler. Yargılamanın ise sivil mahkemede değil askeri mahkemede yapılması gerektiğini iddia ettiler.

    Avukat Celal Ülgen, TRT spikerlerinin mahkeme heyetinin yanında oturmasına itiraz etti. Cumhuriyet savcısının dahi heyet ile aynı yerde oturmasına karşı çıktıklarını hatırlatan Ülgen, savcıyı aşağıya indirmeye çalışırken spikerlerin de oraya oturtulmasının Timur'un fillerini hatırlattığını kaydetti. Bu durum salonda gülüşmelere yol açtı.

    Duruşmaya öğlen arası verildi. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise TRT spikerleri Şener Mete ile Fulin Arıkan'ın iddianameyi okuması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası