Ege Postası
Geri

Öğrenciler karanfillerle karşılandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)'ne kayda gelen öğrenciler için protokol üyeleri tarafından karşılama töreni düzenlendi. Şehirlerarası otobüs terminalinde Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet...
Öğrenciler karanfillerle karşılandı
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)'ne kayda gelen öğrenciler için protokol üyeleri tarafından karşılama töreni düzenlendi. Şehirlerarası otobüs terminalinde Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, öğrencileri karanfillerle karşıladı.

Rektör Harmandar, yaptığı açıklamada yeni öğretim döneminde yaklaşık 11 bin öğrencinin kaydolacağını belirterek, otogarda karşılamayı gelenek haline getirdiklerini söyledi. Harmandar, "Muğla, bir barış kentidir. Muğla barışın, sevginin ve dostluğun kalesi olmaya devam etmektedir. Muğla'da huzur içinde, gelişen ve kendisini yenileyen çağdaş bir üniversitede eğitim görmek sizler için en büyük fırsattır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ni tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Gürün ise Muğla'nın bir üniversite şehri olduğunu dile getirerek, "Büyük şehirlerin karışıklığı kentimizde yok. Türkiye'nin en emniyetli kentlerinden birisi Muğla’dır. Halkı, üniversite öğrencisini kendi evladı gibi görür. Muğla’da hoşgörü vardır. Mevlana felsefesinin getirdiği bir hoşgörü, insana saygı ve sevgi vardır. Anne babalara, gözünüz arkada kalmasın diyorum, çünkü bu çocuklar artık bizim sorumluluğumuzda." ifadelerini kullandı.

Vali Güvençer de MKSÜ'de kayıt hakkı elde eden öğrencileri kutlayarak, "Buradan mezun olmak bir ayrıcalıktır. Türkiye'de hem üniversiteli olarak hem de sivil olarak yaşam standardının en yüksek olduğu, en güzel ve en müstesna kent ve üniversitelerinden birisine bugün ilk adımınızı attınız. İki veya dört yıl boyunca sizler burada, ailelerinizin bizlere emanetisiniz. Bu süreçte inanıyorum ki okulunuz bittiğinde Muğla'nın birer fahri hemşehrisi olarak, Türkiye'nin dört bir yanında görev yapacaksınız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, yeni gelen öğrencilere karanfil verdi. Öğrenci ve ailelerine ayrıca çay ve simit ikram edildi. Otogarda belediye, üniversite ve emniyet tarafından kurulan stantlarda da üniversiteyi ve ili tanıtıcı broşürler dağıtıldı. Kayıt süresince, öğrencilerin ve ailelerin zorluk çekmemesi için MSKÜ tarafından kampüse ücretsiz servis hizmeti veriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası