Ege Postası
Geri

UBAM: Yüksek içki fiyatları vatandaşı kolonyaya yönlendiriyor

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu Başkanı (UBAM) Dila Tezemir, alkollü içecek fiyatlarına sık sık yapılan vergi zamları nedeniyle vatandaşların kolonyaya yöneldiğini belirtti.    Tezemir...
UBAM: Yüksek içki fiyatları vatandaşı kolonyaya yönlendiriyor
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 13:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu Başkanı (UBAM) Dila Tezemir, alkollü içecek fiyatlarına sık sık yapılan vergi zamları nedeniyle vatandaşların kolonyaya yöneldiğini belirtti.

    Tezemir yaptığı açıklamada; “Ülkemizde alkollü içecek fiyatlarına yapılan vergi zamları ile talep azaltma yoluna gidilmektedir. Ancak uygulanan bu yanlış politika nedeniyle özellikle alkol kullanan vatandaşlar daha uygun fiyatlı alkollü içecekleri tercih etmektedirler. Bu nedenle yurt dışından hediye getirmek, kaçak yollarla ülkemize sokmak, korsan üretilen alkollü içecekler öncelikli bulmak istedikleri alkollü içecekler haline gelmiştir.” dedi.

    Alkollü içeceklere alternatif olarak görülen kolonya ve satışlarının arttığını vurgulayan Dila Tezemir şöyle devam etti; “Daha büyük bir tehlike toplum sağlığını düşünülenden çok daha ciddi anlamda tehdit etmektedir, Hemen her market, büfe, eczane ve hatta mahalle bakkalında dahi bulunan bu tehlike maalesef son zamanlarda kullanımı oldukça yoğunlaşan özellikle ileri düzeyde bağımlıların vazgeçilmezi haline gelen kolonyadır."

    Çanakkale'de bir eczanenin 5 saatte 168 adet kolonya sattığını tespit ettiklerini ifade eden Dila Tezemir, şöyle devam etti: "İçindeki maddelerin etkisini azaltmak için bir takım uygulamaların yapıldığı bu sanayi ve temizlik maddesinin tadını değişmek için meyve suyu içine karıştırılabilmekte ve ilk içimde ağızda yaptığı tahriş edici ve kötü tat için meze olarak bir kaşık bal tercih edilmektedir. Kurtulmasında aracılık ettiğimiz bir bağımlı kardeşimiz sadece bir kaşık bal ile yaklaşık 5 şişe kolonya içtiğini tarafımıza itiraf etmiştir.”

    Alkollü içeceklere yapılan zamların çözüm olmadığını savunan Tezemir; “Gözlerin kör olmasından mide kanamalarına, beyinde ve ağızda çok ciddi tahribatlara yol açan ve sanayi tipi alkolle (etil alkol ve metil alkol) üretilen bu maddenin insanlarımız tarafından içilmek istenmesi içler acısı bir durumdur. Devletin alkol ve sigarayı fiyat yükselterek azaltmak istemesi hiçbir şekilde insana saygı olarak nitelendirilemez aksine ceplere ceza kesme yöntemi olarak düşünülebilir. Eğiterek, öğreterek, kurtararak ve hatta yasaklayarak alacağı önlemler bile toplum içerisinde daha az zararın görülmesine sebep olacaktır." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası