Ege Postası
Geri

Su borulara alınınca dere yatağı kurudu

Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Sömek köyünde Aksıfat deresinden gelen su, borular içine alınınca mesire alanı olarak kullanılan 8 kilometrelik derede doğal denge bozuldu.Bir hafta önce derenin balık ölüleriyle dolu olduğunu belirten...
Su borulara alınınca dere yatağı kurudu
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Sömek köyünde Aksıfat deresinden gelen su, borular içine alınınca mesire alanı olarak kullanılan 8 kilometrelik derede doğal denge bozuldu.

Bir hafta önce derenin balık ölüleriyle dolu olduğunu belirten köylülerden Mustafa Dinç, suyun borular içine alınmasının ardından balıkların telef olduğunu ve su çevresinde bulunan çınar ağaçlarının da susuzluktan kurumaya başladığını söyledi.

Aksıfat Barajı’nın biran önce yapılması gerektiğini aktaran Dinç, derenin etrafında yer altında ve yerüstünde 30’un üzerinde küçüklü büyüklü boru bulunduğunu, bu boruların Aksıfat suyunun aktığı güzergahta bulunan 83 köyün içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını kaydetti.

Son zamanlarda enerji üretmek için bir firmanın borularını atması sonucu suların tamamen kesildiğini belirten Dinç, yetkililerden yardım bekledikleri kaydetti. Dinç, “Yaklaşık 8 kilometrelik alan mesafedeki göletlerde balıklar öldü. Ekolojik denge bozulmuş durumda. Dereye biraz su salınmasını yetkililere bildirdik, ama konuyla ilgili bir gelişme olmadı.” dedi.

DOĞAL HAYAT KORUNMALI
Mesire alanını ziyaret eden vatandaşlardan Uğur Kaçar ise, “Burası çok güzel bir yerdi. Ailemizle birlikte çok güzel vakit geçiriyorduk hafta sonları. Sular borular içerisine alınınca dere tamamen kurudu. Bütün güzelliğini kaybetti. Kimsede gelmez oldu. Bu durumu görünce çok üzülüyoruz. Yetkililerden ricamız en azından biraz da olsa dereye su verilmesi.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası