Ege Postası
Geri

Anıl: Yeni anayasa çalışmalarının bir an önce sonuçlandırılmasını bekliyoruz

Samsun Barosu Başkanı Av. Necat Anıl, büyük bir heyecan ile toplumsal beklenti haline gelen yeni anayasada, sürecin son derece yavaş işlediğini ve çalışmaların henüz sonuca ulaştırılamadığını söyledi. Anıl, "Kaldı ki bundan sonraki...
Anıl: Yeni anayasa çalışmalarının bir an önce sonuçlandırılmasını bekliyoruz
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 13:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun Barosu Başkanı Av. Necat Anıl, büyük bir heyecan ile toplumsal beklenti haline gelen yeni anayasada, sürecin son derece yavaş işlediğini ve çalışmaların henüz sonuca ulaştırılamadığını söyledi. Anıl, "Kaldı ki bundan sonraki süreçte ise yerel seçimlerin ve ardından milletvekili seçimlerinin yapılacak olması ve Türkiye gündeminin seçime endekslenmesi, bu fırsatın kaçmasına sebebiyet verecektir. Bu bakımdan Meclis çatısı altındaki tüm partilerin, ortak bir usul belirlemesi ve yapılan çalışmaların bir an önce neticelendirilmesi arzu etmekteyiz." dedi.

        Samsun'da 2013-2014 adli yıl açılışı Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreniyle başladı. Törenin ardından Bölge İdare Mahkemesi Salonu'nda davetlilere kokteyl verildi.

        Atatürk Anıtı'ndaki törende Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı Ali Telli, Baro Başkanı Necat Anıl ve Noter Odası Başkanı Ömer Faruk Tarak kurumların çelenklerini anıta sundu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki program sona erdi. Daha sonra Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ve Samsun Barosu tarafından ortaklaşa Samsun Bölge İdaresi Mahkemesi salonunda kokteyl düzenlendi.

        Kokteylde açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av. Necat Anıl, yeni anayasa yapım çalışmalarının bir sonuca ulaştırılamadığını belirtti. Meclis'teki partilere yeni anayasa çalışmalarının bir an önce neticelendirilmesi için çağrıda bulunan Anıl, ard arda yapılacak yerel ve milletvekili seçimleri yüzünden fırsatın kaçırılmamasını istedi.

        "UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRILMADI"        

        Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise konuşmasında geçen dönemde özellikle uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan koordineli çalışmalar sonucunda elde edilen başarılardan söz etti. Başsavcı Yeldan, "Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başta uyuşturucu imal ve ticaretiyle uğraşanlara ilişkin soruşturmalarda, yakalanan uyuşturucu miktarı ve şüpheli sayıları dikkat çekecek şekilde artmış, ilimizi hedef ve transit geçiş noktası olarak kullanmak isteyen uyuşturucu tacirlerine karşı İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimlerin fedakarca gayretleri sonucunda başarılı sonuçlar alınmıştır.” diye konuştu.

        "7 YENİ MAHKEME FAALİYETE GEÇTİ"

        Samsun Adliyesi’nde personel sayısının her geçen dönem arttığını hatırlatan Başsavcı Yeldan, "Dönem içerisinde personel sayımız 551'den 612'e, hakim ve savcı sayımız 69'dan 83'e çıktı. Yeni atanan meslektaşlarımız ile birlikte 7 yeni mahkeme faaliyete geçirilmiştir. Suç mağdurlarının hukuken korunması ve soruşturmanın etkinliğinin artırılması sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıllarda kurulan aile içi şiddet, spor suçları ve uzlaşma bürolarımıza ilaveten, bu adli yılda bilişim ve yolsuzluk suçları büroları da faaliyete geçirilmiştir. Yaygınlaşan ve toplumumuzun üzerinde önemli etkiler bırakan bu suç tipleri ile de uzman bürolar marifetiyle etkili bir şekilde soruşturulmasının önü açılmıştır." dedi. şeklinde konuştu.

        "SUÇA KARIŞMIŞ ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKTIK"

        'Yeniden Başlasın' isimli proje ile suça bulaşmış çocuklara sahip çıktıklarını kaydeden Ali Yeldan şöyle konuştu: "Soruşturma aşamasında adli kontrol, elektronik izleme, infaz aşamasında denetim, eğitim, tedavi ve rehberlik görevlerini yerine getiren Denetimli Serbestlik Şubemiz, OKA ile birlikte Valimiz Hüseyin Aksoy'un katkılarıyla alanında örnek olabilecek 'Yeniden Başlasın' isimli bir projeyi hayata geçirmeye başlamıştır. Proje kapsamında suça bulaşmış çocuk ve gençlerin fırsat ve kaynaklara eşit erişiminin sosyokültürel ve meslek edindirici faaliyetlere katılımlarını, suç ve suç unsurlarından uzaklaştırılarak yaklaşık bin 300 çocuk ve gencin toplumsal bütünleşmesinin sağlanması hedeflenmektedir. Bu proje çocukların ve gençlerin suça sürüklenmelerinin önlenmesi için adli ve idari merciler arasındaki eşgüdüm ve işbirliğine güzel bir örnektir"

        "KADIN VE ÇOCUKLAR DESTEKLENMELİ"

        Aile içi şiddet ve çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başsavcı Yeldan, "Aile içi şiddet olaylarında şiddet mağdurlarına yönelik psiko-sosyal destek ile birlikte adli işlemler KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nde, çocuk istismarına yönelik işlemler ise Çocuk İzleme Merkezi'nde yürütülmektedir. Bu merkezlerde meydana gelen olayın soruşturulması kadar, yeni olayların önleyici tedbirler ile engellenmesi hedeflenmektedir. Kamuoyunun gündeminde yer tutan Aile İçi Şiddet Suçları ve Çocuklara Yönelik Cinsel İstismar olaylarının önlenebilmesi için etkili şekilde hukuki korumanın yanında, kadınların ve çocukların ekonomik ve sosyal yönden desteklenmeleri ve toplumun eğitim yoluyla bilinçlendirilmesi gerekmektedir." dedi.

        Kokteyle AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Adalet Komisyonu Başkanı Hüsamettin Otcu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan, Noter Odası Başkanı Ömer Faruk Tarak hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası