Ege Postası
Geri

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda tribünler yerinden uçtu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahları Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan'da da büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Kutlamalar sırasında UH1 ve Skorsky tipi helikopterlerin alçaktan uçmasından dolayı şeref tribünü ve...
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda tribünler yerinden uçtu
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 12:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahları Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan'da da büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Kutlamalar sırasında UH1 ve Skorsky tipi helikopterlerin alçaktan uçmasından dolayı şeref tribünü ve kapalı tribünler uçtu.

Erzincan'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, sabah 09.00'da belediye binası önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Erzincan Belediyesi'nin anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Zafer Bayramı kutlamaları, belediye binası önündeki çelenk sunma töreni ardından Erzincan Valiliği'nde devam etti. Erzincan Valiliği'nde kutlamaların kabulünün ardından tören, saat 10.00’da Ordu Caddesi'nde düzenlenen programla devam etti. Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mu.Kur.Bnb. Ali Gökmen Efe, tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapıldı. Mu.Kur.Bnb. Ali Gökmen Efe, “Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde el ele ve omuz omuza verilen var olma mücadelesinden destansı bir zaferle çıkışının 91. yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Bu zaferle beraber Türk ordusu milletiyle beraber dünyaya Türk esir edilemez ve Anadolu işgal edilemez mesajını vermiş Türk’ün gücünün ne demek olduğunu bir kez daha kanıtlamış, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. Bu zafer Türk vatanını istila ve Türk milletini esir etmek isteyen güçlere karşı ‘Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla yola çıkan Mustafa Kemal’in ve ona yürekten bağlı Türk ulusunun inanç ve azminin zaferidir.” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından askeri birlikler tarafından geçit töreni düzenlendi. Düzenlenen tören sırasında UH1 ve Skorsky tipi helikopterlerinin geçişi sırasında tören alanında protokolün ve vatandaşların oturması için kurulan tribünler uçtu.

HELİKOPTERLER TRİBÜNÜ YERİNDEN SÖKTÜ

Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen programda askeri personelin ve askeri araçların geçişi sırasında UH1 ve Skorsky tipi helikopterlerin geçişinde helikopterlerin alçaktan uçuşundan dolayı şeref tribünü ve kapalı tribünler ek yerlerinden çıkarak uçtu. Kapalı tribünlerde oturan vatandaşlar tribünlerin uçmasından dolayı açık alanda töreni izledi.

Törene; Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Protokol üyelerinin halkı selamlamasının ardından geçit töreni yapıldı. Tören sırasında vatandaşlar, muharip gaziler ve askeri coşku ile alkışladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası