Ege Postası
Geri

Diyarbakır’da Stinger füzeli Zafer Bayramı kutlaması

Diyarbakır’da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende Stinger füzeleriyle geçit töreni yapıldı. Füzelerin geçişi sırasında Türk ordusunun savaşlarda kullandığı zırhlı ve hava savunma araçlarının...
Diyarbakır’da Stinger füzeli Zafer Bayramı kutlaması
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır’da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende Stinger füzeleriyle geçit töreni yapıldı. Füzelerin geçişi sırasında Türk ordusunun savaşlarda kullandığı zırhlı ve hava savunma araçlarının özellikleri anlatıldı.

    30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü Diyarbakır’da Anıt Park’ta Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen kimse katılmadı.

    Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Abdullah Recep büste çelenk bıraktıktan sonra buradaki tören sona verdi. Vali Kıraç, makamında tebrikleri kabul ettikten sonra, valilik binası önünde düzenlenen kutlamalara katıldı. Buradaki kutlamalar Vali Kıraç ile Kolordu Komutanı Recep’in halkı selamlamasıyla başladı. Diyarbakır Yenişehir İlçesi Halk Oyunları ekibinin gösteriyle devam etti. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından geçit töreni yapıldı. Törende 7. Kolordu Komutanlığına bağlı askeri birimlerin yanı sıra emniyet, jandarma ve gaziler alandan geçerek halkı selamladı. Kutlamaların sonunda ise yine 7. Kolordu Komutanlığı’na bağlı zırhlı ve hava savunma sistemlerinden oluşan araçlar geçit törenini katıldı.

    Törende Stinger füzeleri ile uzun menzilli atış yapabilen büyük tankların çoğunlukta olması dikkat çekti. Bu araçların geçişi sırasında görevli askerler, özelliklerini anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası