Ege Postası
Geri

Mersin'de 30 Ağustos töreninde çelenk gerginliği

Mersin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde çelenk gerginliği yaşandı. Törene katılanların bayramını kutlayan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yuhalanırken polisin alana girmesine izin vermediği Atatürkçü Düşünce Derneği’nin...
Mersin'de 30 Ağustos töreninde çelenk gerginliği
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde çelenk gerginliği yaşandı. Törene katılanların bayramını kutlayan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yuhalanırken polisin alana girmesine izin vermediği Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) çelengi CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı tarafından içeri sokuldu. CHP ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyeleri de polisin uyarılarına rağmen Atatürk anıtına çelenk koydu.

Mersin'de Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Alanındaki Atatürk anıtına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın çelenk sunumuyla başladı. Mersin milletvekillerinin de katıldığı törende çelenk sunumunun ardından protokol mensupları tebrikleri kabul için Kültür Merkezi Şeref Salonuna geçti. Bu arada alana CHP, ADD ve ÇYDD’nin çelenklerinin alana sokulmasına polis tarafından izin verilmedi. Bunun üzerine CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, ADD'nin çelengini alarak tören alanına girerken, "Böyle terbiyesizlik olmaz. Polis ADD'nin çelengine el koymuş. Buyurun size bir terör belgesi. Böyle bir saçmalık daha dünyada olmaz. Ne günlere kaldık. Atatürk'ün önünde saygı duruşunda bulunuyoruz, ama ADD'nin çelengini alana almıyoruz." diye olaya tepki gösterdi.Çelenk ADD mensuplarınca Atatürk anıtına bırakıldı. CHP ve ÇYDD'nin çelenkleri de polisin engel olmak istemesine rağmen parti ve dernek yönetimi tarafından alana sokularak Atatürk anıtına bırakıldı. Çelenkler bir süre Atatürk anıtı önünde kaldı. Tebriklerin kabulünün sona ermesi ve protokol mensuplarının tekrar alana gelmesi üzerine CHP İl Başkanı Faruk Akar, CHP çelengini Atatürk anıtı önünden kendisi kaldırırken diğer 2 çelenk ise polis ekipleri tarafından alındı. Bu sırada alanda bulunan ADD, CHP ve ÇYDD taraftarları olayı protesto etti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın tebrik mesajının okunması sırasında yuhalama sesleri duyuldu. ‘Yuh’ sesleri Vali Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral İmren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan'ın çıktıkları aracın üzerinden törene katılanların bayramını kutladıkları sırada daha da yükseldi.
Tören günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmaların, halk oyunları ekibinin gösterisinin ve resmi geçidin ardından sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası