Ege Postası
Geri

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta olduğu gibi Erzurum'da da coşkuyla kutlandı. Zafer Bayramı kutlamaları, Yakutiye ilçesi Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir...
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta olduğu gibi Erzurum'da da coşkuyla kutlandı.

Zafer Bayramı kutlamaları, Yakutiye ilçesi Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve 9. Kolordu Komutanı Kamil Başoğul tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Vali Ahmet Altıparmak, İl Genel Meclisi binasındaki geçeki makamında protokolün tebrigatını kabul etti.

Törenler daha sonra Hastaneler Caddesi'nde devam etti. Vali Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler ile Kolordu Komutanı Korgeneral Başoğul tören aracıyla vatandaşların ve tören birliklerinin bayramını tebrik etti. Törenler askeri ve motorize birliklerinin geçit töreniyle başladı. Vatandaşlar tören birliklerini coşkuyla alkışladı. Milli Eğitim Müdürlüğü erkek halk oyunları ekibi gösterisinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına İstihbarat Albay Erdener Sevinci, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türk ve dünya tarihi üzerindeki etkilerini anlattı. Albay Sevinci, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle Türk milletinin emperyalist işgalci güçlere karşı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini kanı ve onuruyla verdiğini ifade etti. Milli mücadelenin altın harflerle tarihe yazıldığı son safhanın 91 yıl önce yazıldığını belirten İstihbarat Albay Sevinci,"Türk milleti tarihin bir döneminde esaret altında yaşamadı.Tarihte ordusuyla halkının tek bir yürek, tek bir yumruk olduğu bir zaferin adıdır Başkomutanlık Meydan Muharebesi. Anadolu insanı, disiplinli askeriyle 91 yıl önce işgalci güçlere gereken dersi vermiştir." dedi.

Muharip Gaziler Dernek Başkanı Salih Mesçi, 26 Ağustos 1922'de başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türkün ateşle, kanla imtihan olduğu tarihi bir kahramanlık savaşı olduğunu dile getirdi. Milli mücadele döneminde her evden şehit ve gazinin bulunmasının bir onur sayıldığını ifade eden Mesçi, "Türk milletine bağımsızlığını kazandıran bu tarihi savaşta her evden bir şehit ve gazi çıkmıştır. Türkün ateşle, kanla ve barutlu imtihanı özgürlük ve bağımsızlığımızı korumuştur. Şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası