Ege Postası
Geri

4 köpeğe 21 bin lira ceza

İzmir’in Karabağlar ilçesi Bahçelievler semtinde yaşayan Abddullah Can Nogay isimli vatandaş hayvan sevgisinin bedelini ağır ödedi. Nogay, kendi özel mülkünde beslediği köpekleri için Kaymakamlık tarafından kesilen 21 bin 224 TL'lik ceza sonrasında adeta şoka uğradı. İşte hayvan sevgisinin bedeli
4 köpeğe 21 bin lira ceza
Haberler / İzmir
7 Haziran 2016 Salı 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’de hayvan sevgisinin karşılığında gelen ibretlik ceza vatandaşı adeta isyan ettirdi.

Çevreden gelen şikayetler üzerine Nogay’a ait mülke giderek inceleme yapan Karabağlar Kaymakamlığı’na bağlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce rekor bir ceza kesildi. Hayvan sever Nogay beslediği “Ford Shine Terrier” cinsi Paris isimli köpeği ve üç yavrusu için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği hayvan başına 5 bin 306 lira olmak üzere, en üst sınırdan toplam 21 bin 224 liralık cezayla karşılaştı.

HAYVAN SEVGİSİ MAĞDUR ETTİ

Üçyol yakınlarında kendisine ait evde beslediği köpeği için rekor sayılabilecek bir cezayla karşılaşan Nogay, gelişmeler sonrasında avukatı aracılığıyla Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz etti. Aldığı cezayı bir ay içerisinde ödemesi istenen Abdullah Can Nogay kendisine yöneltilen “Beslenmesi yasak cins hayvan bulundurmak ve ticari kazanç sağlamak üzere üretimini üstlenmek” suçlamalarıyla karşı karşıya kalınca adeta devlete isyan etti.

21 BİN LİRALIK CEZAYA İSYAN ETTİ: BU NASIL ADALET'

Abdullah Nogay, kısa süre önce üç yavru dünyaya getiren 7 yaşındaki köpeği Paris’i sokaklardan aldığını, tüm aşıları tam olmasına ve herhangi bir vakaya karışmamasına rağmen gelen ceza karşısında şaşkınlığa uğradığını dile getirdi. 21 bin liralık cezaya isyan eden Nogay “Ben bu köpeği sokaklardan alıp sahiplendim. Yıllardır sokak hayvanlarına yardım eden birsiyim. Beslediğim köpeğin ya da yavrularının kimseye bir zararı yoktu. Bir yıldır burada bakıyordum. Etrafta ev yok, her yer iş yeri, kim şikayet eder k? Buna rağmen, bir gün polis, veteriner, zabıta, bakanlık yetkilileri ve barınak görevlileri sanki baskın yapar gibi gelip köpeklerimi almak istediler. Sonra da bu ceza ile karşılaştım. Uygun bir yerde yasalar çerçevesinde hayvan besliyorum. Türkiye’de aynı cins köpeği besleyen binlerce insan var. Köpeği aldım sokaktan kurtardım. Bu bir hayırdır. Sonuçta ben köpek üretip, satarak ticaret yapmıyorum. Ben hırsız, uğursuz değilim. Hayvanseverliğin bedeli bu olmamalı. Bana verilen ceza çok ağır. Benim baktığım köpeğin yavruları bin liraya satılıyor. Köpek başına 5 bin 306 lira ceza yedim. Bu nasıl adaletti? Zaten aylardır işsizim. 21 bin liralık cezayı nasıl ödeyeceğim'” dedi.

SOKAKTA ÖLÜME Mİ TERK EDEYİM'

Köpeğinin bugüne dek kimseyi incitmediğine ve sokaklarda çocuklar ile oynayarak büyüdüğüne dikkat çeken ceza mağduru Abdullah Nogay, “Barınağa götürsem öldürecekler. Ne yapayı? Köpeğimi sokağa atıp kaderine mi terk edeyi? Aç mı bırakayı? Köpeğim bırakın insanı, yolda gördüğü kedilere bile saldırmayacak derecede uysal, evde yetişmiş bir hayvandır. 4 senedir bakımını üstleniyorum ve bugüne dek hiçbir vakaya karışmadı. Devlet sokak hayvanlarını sahiplenin diye teşvik ediyor. Sonra gelip ceza kesiyor. Bu nasıl bir tezattır'” dedi ve adına kesilen cezaya itiraz ederek yargı mücadelesini sürdüreceğini belirtti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası