Ege Postası
Geri

463 gün sonra özgürlüğüne kavuştu

İzmir Nöbetçi 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların verdiği tahliye taleplerini kabul ederek, 463 gündür tutuklu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç’in tahliyesine karar verdi. Genç, Yeni Şakran Cezaevi’nden serbest bırakıldı.
463 gün sonra özgürlüğüne kavuştu
Haberler / Yerel Politika
4 Eylül 2012 Salı 14:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında son tutuklu olan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, cezaevine girişinin 463. gününde tahliye edilerek özgürlüğüne kavuştu. Genel Sekreter Genç’in tahliye kararı Büyükşehir Belediyesi’nde büyük sevinç yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile tutuklu yakınları ve Belediye bürokratları, tahliye haberini alır almaz Genç’in tutuklu bulunduğu  Yeni Şakran cezaevine gitti. Mayıs 2011’de yapılan operasyon sonrası tutuklanan Pervin Şenel Genç, tam 463 gün sonra Başkan Aziz Kocaoğlu eşliğinde cezaevinden ayrıldı.
Sıra beraat kararında
“Kardeşim” diye hitap ettiği Pervin Şenel Genç’in özgürlüğüne kavuşmasıyla büyük mutluluk yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, operasyon süresince kendilerinin yanında olarak destekleyen İzmirlilere gönülden teşekkür ettiğini söyledi.  Son tutuklu kalan Genç’in de tahliye edilmesinin ardından  ‘beraat kararını’ beklediklerini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu: 
“2 Mayıs’ta başlayan tutuklama süreci, bugün Genel Sekreterimiz Pervin Şenel Genç’in de özgürlüğüne kavuşmasıyla birlikte tamamlandı. Bundan sonra artık beraatimiz yolundaki kararı bekliyoruz. Zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir şey olmadığını herkes çok iyi biliyordu. Özellikle tüm İzmirli hemşehrilerimize teşekkür etmek istiyorum. Bize olan güvenlerini bir an olsun sarsmadılar. Sürekli yanımızda durdular ve bizi desteklediler. Üst düzey bürokratlarımızın 300 tanesinin ifadesinin alındığı, 100 tanesinin de yargılanma sürecinde olup birçoğunun tutuklandığı bu süreçte, çalışma arkadaşlarımızdan ne istifa eden oldu, ne de emekli olan oldu.  Hepsi canla başla çalışmaya devam etti. Ve bu badirenin ilk aşamasını başarılı bir şekilde geçmiş olduk. Tabii özellikle içeride tutuklu bulunan arkadaşlarımız çok çile çekti. Şimdi bir an önce beraat kararımızın verilmesini istiyoruz. Zaten itibarımızda bir sarsılma olmadı. İtibarı bize İzmirli hemşehrilerimiz vermişti. Onların gönlünde, beyninde zaten itibarımız yerindeydi, güvenimiz tamdı.”
    
“Sabrettim, isyan etmedim”
463 gün sonra özgürlüğüne kavuşan ve oldukça heyecanlı olduğu gözlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ise bu yaşananları ne kendisinin ne de diğer arkadaşlarının hak etmediğinin altını çizerek şöyle konuştu:
“Çok heyecanlıyım. Umarım beraat kararımızı da böyle kutlarız. Hep birlikte çok zor günler geçirdik. Ama en uzun ben kaldım. Sabrın sonu selametmiş. İsyan etmedim, hep sabrettim. Belediyemiz de çalışmalarına devam etti, sarsılmadı. Çok şükür bugünleri de gördük. Yapanlar utansın!”

ENGİN "BİZİM İÇİN SÜRPİZ OLDU"

İzmir İl Başkanı Ali Engin Genç’,n tahliyesi için çok sevinçli olduğunu ifade eden Engin Şunları söyledi; “Gerçek çok mutluyuz. Bizim için çok güzel bir haber, bizim için sürpriz oldu. Çünkü biz tahliyeyi daha önce bekliyorduk sonuç alamayınca daha sonraki aylar bekliyorduk. Ben gerçekten çok mutluyum” dedi

Cezaevinden çıktı, iftar yemeğine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, özgürlüğünün ilk saatlerinde Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte Tarihi Havagazı’nda İzmirli muhtarlar için düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada belediye bürokratları ve muhtarlar tarafından alkışlarla karşılanan Genç, iftar yemeğinde herkesin ilgi odağı oldu. 

 

 TUTUKLU SANIK KALMADI

2 Mayıs 2011 günü gözaltına alınan onlarca bürokrat arasında yer alan Genç'in de tahliye edilmesiyle birlikte aralarında 397 yılla yargılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 130 sanıklı Büyükşehir davasında tutuklu sanık kalmamış oldu. Bu kararın ardından yapılan yorumlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan özel yetkili operasyon ve dava sürecinin teknik açıdan önemli oranda çözüldüğü belirtiliyor. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasından sonraki celsede davanın tüm tutuklu sanıkları tahliye edilmiş sadece Büyükşehir'in ve davanın 2 nolu ismi Genç'in tutukluluğunun devamına karar verilmişti. Karar Büyükşehir Belediyesi cephesinde üzüntüyle karşılanmış Başkan Aziz Kocaoğlu, 'Pervin Hanım için içim yanıyor, onun da hiçbir suçu yok' demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası