Ege Postası
Geri

473'üncü mesir dualarla karıldı

MANİSA’daki Sultan Camii’nde dualarla karılan 473’üncü mesir macunu, cami cemaatine saçıldı. Mesirden kapmak isteyen 75 yaşındaki Behzat Uncu, dengesini kaybedip iki metre yükseklikten düşerek yaralandı.
473'üncü mesir dualarla karıldı
Haberler / Ege
22 Mart 2013 Cuma 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 MANİSA - 473'üncü Uluslararası Manisa Mesir Festivali kapsamında 24 Mart’ta Sultan Camii ve Külliyeleri’nden saçılacak 5 ton mesirin duası cami avlusunda yapıldı. Hafsa Sultan, Merkez Efendi ve mesir macunun karılmasında emeği geçenler için camide mevlit okundu. Mevlit ve Cuma namazına Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Manisa’yı ve Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve vatandaşlar katıldı. Manisa Müftüsü Sinan Çetin, cami avlusunda protokolün de katıldığı törende mesir duası yaptı. Dernek Başkanı Tanık bu yıl Sultan Camii’nden 5 ton mesir saçılacağını, dualı mesirlerden almak isteyenleri etkinliğe davet etti.


MESİR KAPARKEN DÜŞTÜ

Dua töreninden sonra, Merkez Efendi’nin iki müridi, duası okunan bir çuval içindeki mesiri cami cemaatine geleneğine uygun şekilde saçtı. 200 kişilik grup mesir kapmak için yarıştı. Bu sırada caminin külliseyinin iki metre aşağıda bulunan girişini görmeyen ve mesir kapmak isteyen Behzat Uncu dengesini kaybedip düştü. Camidekiler, sağlık ekiplerine haber verdi. Hafif yaralanan Uncu, ambulansla Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası