Ege Postası
Geri

5. İktisat Kongresi Maratonu başlıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın 28 Şubat’ta İzmir’deki tüm sivil toplum kuruluşlarının ve kentin kanaat önderlerinin katıldığı geniş kapsamlı toplantıda 30 Ekim–1 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacağını açıkladıkları 5. İzmir İktisat Kongresi’nin ön toplantısı 2 Mayıs’ta İzmir’de yapılacak.
5. İktisat Kongresi Maratonu başlıyor
Haberler / Politika
27 Nisan 2013 Cumartesi 10:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Valisi Cahit Kıraç başkanlığında yapılacak ön toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İktisat Kongresi Koordinatörü Cüneyt Düzyol başkanlığındaki teknik ekip ile İzmir’deki oda, borsa yöneticileri, sektör temsilcileri ve İzmir kanaat önderleri katılacak.

“TÜRKİYE EKONOMİK AÇIDAN ROL MODEL BİR ÜLKE”
5. İktisat Kongresi’nin düzenlenmesinde yoğun çaba harcayan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, toplantı öncesi, Türkiye’nin stratejik ekonomik planlanmasının belirleneceği kongrenin Türkiye açısından olduğu kadar İzmir’in ekonomik geleceği açısından da önemine bir kez daha dikkat çekti. “Ak Parti Hükümeti’nin izlediği ekonomi politikası sebebiyle Türkiye hissetmese de dünyada kriz sonrası dalgalar ülkeleri etkiliyor. Krizin en kötü günleri geçti ama kriz dalgası ülkeleri farklı biçimde vurdu. Yunanistan, İspanya, Güney Kıbrıs gibi ülkeler çok yoğun biçimde etkilenirken, büyük ve güçlü ekonomilere sahip Almanya, Fransa İngiltere krizle daha kolay başa çıkabildi. Yeni bir dönem başlıyor ve kartlar yeniden dağıtılıyor. Tam da bu zamanda yapılacak İzmir İktisat Kongresi ülkemiz için de İzmir için de çok önemli. Çünkü ülkemizin önünde bir fırsat penceresi açılmış durumda. Krize dayanıklı bir ekonomi, AK Parti Hükümetleri sayesinde bölgesinde istikrar adası haline gelmiş Türkiye, ekonomik açıdan ve siyasi açıdan bir rol model halini almış durumda. Dünya bizi İzmir’den İzmir İktisat kongresinden izleyecek ve dinleyecek. Ülkemiz için bir fırsat penceresi açıldığı gibi İzmir için de bir fırsat penceresi açılıyor” dedi.

AKDENİZ’DE MARKA KENT İZMİR
5. İzmir İktisat Kongresi’nin ana temalarından birinin “Akdeniz’de Marka Kent İzmir” olduğunun altını çizen İlknur Denizli, kongrenin 3. gününde Akdeniz’de Marka Kent İzmir Zirvesi’nin düzenleneceğini kaydetti. Zirve’de konuşulacak konulara da değinen Denizli, şöyle devam etti: “İzmir İktisat Kongre’sinin üçüncü günü içerik açısından tam anlamıyla “İzmir Günü”. Çok farklı konu başlıkları var. Metropollerin etkin yönetimi küresel eğilimler ve örnekler, İzmir’in ekonomik gelişme potansiyelleri, İzmir’in ekonomik gelişimine yönelik fırsat ve tehditler, İzmir’in öncelik vermesi gereken ekonomi stratejileri ve odaklanması gereken sektörler, İzmir’in uluslararası tanınırlığı ve etkileşim kapasitesi gibi birçok konu başlığı olacak. Bazı konu başlıkları İzmir’in bugününe dair meselelere çözüm ararken. Bazı konu başlıkları İzmir’in gelecek tasavvuruna İzmir’in geleceğini tasarlamakla ilgili”

“5. İKTİSAT KONGRESİ İZMİR İÇİN BİR FIRSAT PENCERESİ”
Kongrenin 3. gününde Ege ekonomisine katkıda bulunan sektörler hakkında da paralel toplantılar düzenleneceğini vurgulayan Denizli, tekstil, tarım ve gıda, lojistik gibi Ege ekonomisinin öncü sektörlerinin geleceğinin tartışılacağını belirtti. 2 Mayıs’ta yapılacak toplantıda seçilecek konu başlıklarının neler olabileceği ve davet edilecek konuşmacılarda katılımcıların katkılarının alınacağını ifade eden Denizli, bu katkıya çok önem verdiklerini aktardı.
Denizli, “İzmir’i tanıyan, İzmir’de yaşayan, sorunlarını ve çözüm önerilerini edindikleri tecrübe çerçevesinde en iyi İzmirli katılımcılar biliyorlar. İzmirlilerin yönlendirmesi ile İktisat Kongresi’ne damga vuracak toplantılar düzenleyeceğimize inanıyorum. Bu zirvede İzmir ve İzmirliler ne kadar işin içinde olup katkı koyarsa kongreyi fırsata çevirme şansımız da olacaktır. İzmir’in hem bu ülke için hem de Akdeniz çanağı için söyleyecek sözü vardır” diye konuştu.

“ÇEVRE İLLERE DE KATKISI OLACAK”
5. İzmir İktisat Kongresi’nin İzmir’e ve bölge illere katkısı olması, ekonomik büyümeyi sağlaması için birlikte çalışılması gerektiğini anlatan Denizli, İktisat Kongresi ve özellikle de 3. gün yapılacak toplantıların İzmir’in hinterlandındaki Manisa, Denizli, Uşak, Aydın ve Muğla içinde anlamlı olduğunu ifade etti. Denizli, kongrede İzmir’in çevresiyle çevresinin ekonomik katkısıyla büyüyen bir metropol olarak ekonomik vizyonuna çevresindeki illerinde katılımını sağlayacak bir program yapılacağını söyledi. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’ın da 23 Mayıs’ta İzmir’de olacağını ve 2 Mayıs’taki toplantıda alınan kararlar çerçevesinde oluşturulan programı İzmirliler ile paylaşılacağını da dile getirdi.
İzmir’i seven İzmir’in geleceği ile sahici olarak ilgilenen kişi ve kurumlar 5. İktisat kongresine destek vermeye, katkıda bulunmaya çağıran Denizli, “EXPO 2020 öncesi İzmir’in kazanmasına da etkisi olacak 5. İktisat Kongresine başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerin de destek olmasını bekliyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası