Ege Postası
Geri

80 Binde Devr-i Alem Parkı inşaatı yolu yarıladı

Konya Meram Belediyesi'nin vizyon projelerinden '80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Yapımı devam eden park alanında inceleme yapan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, bu önemli projeyi yıl sonuna kadar tamamlamayı...
80 Binde Devr-i Alem Parkı inşaatı yolu yarıladı
Haberler / Genel
27 Haziran 2013 Perşembe 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konya Meram Belediyesi'nin vizyon projelerinden '80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Yapımı devam eden park alanında inceleme yapan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, bu önemli projeyi yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

    "Yakın bir zamanda ihalesini yaptığımız ve ismini vatandaşlarımızın belirlediği, içerisinde minyatürlerin, dinozorların ve masal kahramanlarının bulunacağı 80 bin metrekarelik parkın inşaatı hızla devam ediyor." diyen Başkan Serdar Kalaycı, halkın ailecek hem dinleneceği hem eğleneceği hem de bilgileneceği güzel bir parkı Konya'ya kazandırmış olacaklarını kaydetti. Başkan Kalaycı'nın verdiği bilgilere göre, tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojinin buluştuğu 80 bin metrekare alanda yapılan park 3 ayrı bölümden oluşuyor. Sırçalı Medrese Kapısı’ndan girilen projenin en önemli ve birinci bölümünde tarihi mekanlar, yani minyatürler yer alıyor. Projenin ikinci bölümünde dünyada yaşamış tarih öncesi varlıklar sergilenecek. Bu bölümde 50 adet birebir aynı ölçekte yapılmış hareketli dinozor bulunacak. Projenin üçüncü ve en eğlenceli bölümünde ise masallar ve masal kahramanları görsel olarak sunulacak.

    '80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda inşaatların seviyesi yüzde 50'yi geçti. Kaba inşaatlar tamamlanarak ince işçiliğe geçildi. Amfi tiyatro inşaatı da yüzde 70 oranında tamamlandı. Park alanındaki tüm inşaatlar ve havuzlar tamamlandıktan sonra İstanbul'da yapılan minyatürler getirilip yerlerine monte edilmeye başlanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası