Ege Postası
Geri

Berlin’de emniyet ve itfaiyede memur açığı kapanmadı

Önümüzdeki iki yıl için bütçeyi belirleyen Berlin Senatosu’nun polise ve itfaiyeye destek vermeyi amaçlayan planı sendikaları hayal kırıklığına uğrattı.Berlin eyaletinde bütçe görüşmelerinde en çok konuşulan konu ise personel oldu....
Berlin’de emniyet ve itfaiyede memur açığı kapanmadı
Haberler / Genel
27 Haziran 2013 Perşembe 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Önümüzdeki iki yıl için bütçeyi belirleyen Berlin Senatosu’nun polise ve itfaiyeye destek vermeyi amaçlayan planı sendikaları hayal kırıklığına uğrattı.

Berlin eyaletinde bütçe görüşmelerinde en çok konuşulan konu ise personel oldu. Sevindirici ekonomi rakamlarına rağmen bütçe durumu Berlin’i zorlayacak. Nüfus sayımı sonucuna göre Berlin’de bütçeyi dengelemek için milyarlarca Euro açık oluştu ve 2020 yılına kadar dayanışma katkısından elde edilen gelir de azalacak. Bunun yanı sıra Berlin'in 63 milyar Euro’luk borcu da ödenmesi gerekiyor.

Önümüzdeki yıllar için kamu hizmetindeki emeklilik dalgasını dengelemek adına yeni işçiler alınması ve büyüyen şehrin ihtiyaçları karşısında memur sayısını dengelemek de yönetimin görevleri arasında. İçişleri Bakanlığı’ndan gelen bilgilere göre, ek olarak 110’u polis ve 50’si itfaiye eri olmak üzere toplam 160 memur işe alınacak. 10 polis karakolda, kriminal dairesinde bulunacak, geriye kalan 100 polis ise 2014 yılından itibaren mesleki eğitimlerini tamamladıktan sonra sokaklarda görevlerine başlayacak.

Hırıstiyan Demokratlar, polis ve itfaiye şefleri bu sonuçtan memnun değil. Bunun sebebi ise önümüzdeki iki sene için daha fazla memurun işe alınması yönündeki beklenti. Berlin Polis Sendikası Başkanı Michael Purper ve Alman Polis Birliği (DpolG) Berlin Şefi Bodo Pfalzgraf bu durumu kabul edilemez, yanlış ve yararsız olarak yorumlarken, sendikacıları en çok rahatsız eden ise itfaiyecilerin sayısı oldu. Pfalzgraf, “Böylelikle ne meslektaşların yaş ortalaması düzeltilmiş olacak ne de itfaiyenin olay yerine varış saati. Berlin İtfaiyesi günde yaklaşık bin olaya gidiyor ve bu sayı artmakta.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası