Ege Postası
Geri

Masalcı Baba anısına masal kitabı yayımlandı

Malatya’da 'Masalcı Baba' olarak tanınan Malatyalı yazar Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen masal yazma yarışmasına gönderilen 29 eser kitap haline getirilerek yayımlandı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sosyal belediyecilik kapsamındaki...
Masalcı Baba anısına masal kitabı yayımlandı
Haberler / Genel
27 Haziran 2013 Perşembe 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya’da 'Masalcı Baba' olarak tanınan Malatyalı yazar Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen masal yazma yarışmasına gönderilen 29 eser kitap haline getirilerek yayımlandı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sosyal belediyecilik kapsamındaki çalışmalara değinerek, büyük projelere ve hizmetlere imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Ulusal ve uluslararası düzeydeki sempozyumlar, fuarlar, panel, konferans, sergi ve yarışmalarla kültürel dokuyu canlı tutmaya çalıştıklarını ifade eden Çakır, yapılan kültürel etkinliklerin kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kitap haline getirilip basıldığını kaydetti. Çakır, yayımladıkları Masal Kitabı isimli kitabın da Eflatun Cem Güney adına düzenledikleri masal yarışmasında jürinin yayımlanmasını uygun gördüğü bir demet masaldan oluştuğunu kaydetti.
Yarışmaya ilgi gösteren katılımcılara, jüri üyelerine, kitabın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, eserin yararlı olması temennisinde bulunan Çakır, “Yaptığımız bazı kültürel etkinliklerin kalıcı olmalarını sağlamak amacıyla da kitaplaştırarak basımını gerçekleştiriyoruz. Masal Kitabı, ‘Masal Babası’ olarak da anılan hemşerimiz ünlü yazar-masalcı Eflatun Cem Güney adına düzenlediğimiz masal yarışmasında jürinin yayımlanmasını uygun gördüğü bir demet masaldan oluşuyor. Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen “Masal Yazma Yarışması”na yurt içi ve dışından 335 eser gönderilmişti. jüri üyeleri Prof. Dr. Esma Şimşek, Hasan Hüseyin Karatay, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Yrd. Doç. Dr. Selim Emiroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi’nin değerlendirmeleri sonucu dereceye girenler belirlenmiş, yarışmanın birinci, ikinci ve üçüncüsü ile mansiyon ödülü alan eserlerin yanı sıra kitaba alınan diğer eserlerle birlikte toplam 35 masal kitaplaştırılmış oldu” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası