Ege Postası
Geri

96 yeni otobüs Gaziantep’te ulaşımı rahatlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi tamamlanarak logo, renk ve diğer çalışmaları tamamlanan 96 yeni otobüs, test sürüşleri tamamlandıkça hizmet ağına katılıyor.10 doğalgazlı, 50 solo ve 36 adet 9 metrelik dizel araçlardan...
96 yeni otobüs Gaziantep’te ulaşımı rahatlattı
Haberler / Genel
13 Temmuz 2013 Cumartesi 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi tamamlanarak logo, renk ve diğer çalışmaları tamamlanan 96 yeni otobüs, test sürüşleri tamamlandıkça hizmet ağına katılıyor.

10 doğalgazlı, 50 solo ve 36 adet 9 metrelik dizel araçlardan oluşan toplam 96 yeni otobüs Gaziantep ulaşımına nefes aldırırken, ulaşım konusunda vatandaşa sunulan hizmetin de kalitesini yükseltecek. Engelli dostu, çevreci, modern özelliklere sahip yeni otobüsler test sürüşlerini tamamlayarak kentin çeşitli güzergahlarında hizmet vermeye başlıyorlar. Otobüsler bu özelliklerinin yanı sıra hatlarda servis sayısının arttırması ile de vatandaşlardan tam not alıyor. Gaziantep’in ulaşım sorununu halkın ihtiyaçları ve menfaatleri doğrultusunda çözmek için alternatifler ürettiklerini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Özellikle raylı sistemin 3’ncü etabının bitiminden sonra, GATEM, KÜSGET, Otogar ve Organize Sanayi Bölgesi’ni kapsayan banliyö taşımacılığı tamamlanınca ulaşımda büyük ölçüde rahatlama yaşanacak.” ifadelerini kullandı.

Trafik sıkıntısının çözümü için tramvayın yeterli olamayacağını ve bunun yanında otobüs ihtiyacının da var olduğuna dikkat çeken Başkan Güzelbey, “Dolmuşçularımıza yaptığımız çağrı karşılık buldu. 487 dolmuşu otobüse dönüştürerek ulaşımda taşıma kapasitesini yükseltiyoruz. Vatandaşlarımıza çağdaş, sağlıklı, ekonomik ve konforlu ulaşım olanakları sunmak bizim görevimiz. Biz de bunu yeni otobüslerle yerine getirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası