Ege Postası
Geri

İstanbul Nevşehirliler Derneği’nin hedefi büyük

İstanbul Nevşehirliler Derneği Başkanı Mustafa Şen, iki yıllık bir dernek olmalarına rağmen büyük hedefler koyarak gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.2011 yılında Anadolu Yakası Nevşehirliler Derneği olarak...
İstanbul Nevşehirliler Derneği’nin hedefi büyük
Haberler / Genel
13 Temmuz 2013 Cumartesi 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Nevşehirliler Derneği Başkanı Mustafa Şen, iki yıllık bir dernek olmalarına rağmen büyük hedefler koyarak gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.
2011 yılında Anadolu Yakası Nevşehirliler Derneği olarak faaliyete başladıklarını, sonrasında ise yaptıkları genel kurulda tüzük değişikliği yaparak adlarını İstanbul Nevşehirliler Derneği olarak değiştirdiklerini belirten Şen, metropol bir şehir olan İstanbul’da yaşayan Nevşehirlileri çatıları altında toplayarak kaynaşmalarını, tanışmalarını sağlama yanında özellikle gençler ve çocuklara kültürümüzü, geleneklerimizi, ilimizin güzelliklerini anlatmayı amaçladıklarını söyledi.
Nevşehirli ve İstanbul’da yaşayan Nevşehirli işadamlarını tanıştırmayı, birlikte iş yapmalarının yolunu açmayı hedeflediklerini de belirten Şen, bu sayede kültürel ve ticari boyutu olan bir dernek olmayı başarmak istediklerini ifade etti.
Birlik ve beraberlikten yana olduklarını, “Tek olalım, bir olalım” istediklerini kaydeden Şen, “Zaten dernekçilik gönül işidir. Maaş almıyoruz, maddi bir kaynağı kullanmıyoruz. Buna karşın ailemizden, işimizden, zamanımızda fedakarlık yapıyoruz. Derneğimize kısa sürede geniş bir katılım oldu. Maddi durumu iyi olmadığı için eğitimde sıkıntı yaşayan ailelerin başarılı, pırıl pırıl gelecek vaat eden çocuklarına burs veriyoruz. Bunu da işadamlarına çocukları tanıştırıyoruz, direk hesaplarına aktarmalarını sağlıyoruz. Dernek üzerinden vermiyoruz. Eğitime büyük önem veriyoruz. Nevşehir, üç tane eşi benzeri olmayan yeraltı şehrine sahip, doğası, kültürel mirası ile dünyanın incisi olan bir şehir. İstanbul’da bulunan işadamlarımızı getirerek burada bulunan meslektaşları ile buluşturacak bir program düzenlemeyi istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası