Ege Postası
Geri

AB dışişleri bakanları, Mısır'la ilişkileri gözden geçiriyor

Mısır'da darbe yönetiminin kanlı müdahalelerinin ardından AB dışişleri bakanları bu ülkeyle ilişkileri gözden geçirmek üzere toplandı.AB'nin itidal çağrılarına kulak asmayan Mısır yönetimine karşı mali yardımların kesilmesi üzerinde...
AB dışişleri bakanları, Mısır'la ilişkileri gözden geçiriyor
Haberler / Dünya
21 Ağustos 2013 Çarşamba 17:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır'da darbe yönetiminin kanlı müdahalelerinin ardından AB dışişleri bakanları bu ülkeyle ilişkileri gözden geçirmek üzere toplandı.

AB'nin itidal çağrılarına kulak asmayan Mısır yönetimine karşı mali yardımların kesilmesi üzerinde duracak. Fakat yardımların büyük çoğunluğunun hükümete değil sivil toplum kuruluşlarına gittiğini belirten bazı üyeler, bu adımın etkili olmayacağını düşünüyor.

Mısır'daki krizde arabulucu rolünü kaybetmek istemeyen AB'nin tüm yardımların kesilmesi gibi bir önlem almayacağı değerlendiriliyor. Bazı askeri yardımların ise askya alınabileceği belirtiliyor. Toplantı öncesinde açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, "Mısır'da diyalogu teşvik edebilmek için kapıyı açık tutmalıyız." sözleriyle bu görüşü seslendirdi. Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans da Mısır'ta taraflar müzakereye hazır olduğunda AB'nin de 'kolaylaştırıcı' vazifesini yapabilmesi gerektiğini dile getirdi. Alman bakan Guido Westerwelle de Mısır'la iletişim kanallarını kapatmamanın önemine dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası