Ege Postası
Geri

Yabancı düşmanlığı sorunu diyalog merkezleriyle çözülecek

Almanya'nın Münih şehrinde yapılan bir araştırma işsiz ve evsizler ile Müslümanlar hakkında önyargıların bulunduğunu gösterdi.Ludwig Maximilians Üniversitesi’nin (LMU) Sosyoloji Fakültesi tarafından yapılan araştırmada Münihlilerin...
Yabancı düşmanlığı sorunu diyalog merkezleriyle çözülecek
Haberler / Dünya
21 Ağustos 2013 Çarşamba 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Münih şehrinde yapılan bir araştırma işsiz ve evsizler ile Müslümanlar hakkında önyargıların bulunduğunu gösterdi.

Ludwig Maximilians Üniversitesi’nin (LMU) Sosyoloji Fakültesi tarafından yapılan araştırmada Münihlilerin yüzde 20’si 'İslam düşmanı' olarak nitelendirilebilecek görüşlere sahip. Ankete katılanların hemen hemen yarısı ise İslam’ın Almanya’ya uygun olmadığı kanaatinde.

Uzun süre işsiz kalan kişilere iyi gözle bakmayanların oranı yüzde 50 iken, yüzde 24’ü ise evsiz vatandaşlara soğuk bakıyor.

Araştırmacılar, vatandaşların Müslümanlara karşı önyargılarının onlarla diyaloga girdiklerinde kırıldığına dikkat çekip, çözüm olarak Münih Belediyesi’nin kentte farklı kültürlere ait insanların daha fazla buluşacağı merkezler kurmasını tavsiye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası