Ege Postası
Geri

İngiliz Büyükelçisi: Suriye ve Mısır konusunda Türkiye'ye yalnız bırakmadık

İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, Türkiye'yi Suriye konusunda kesinlikle yalnız bırakmadıklarını, Mısır’ın demokratik bir yönetime geçmesi için de işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi. İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi...
İngiliz Büyükelçisi: Suriye ve Mısır konusunda Türkiye'ye yalnız bırakmadık
Haberler / Dünya
21 Ağustos 2013 Çarşamba 14:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, Türkiye'yi Suriye konusunda kesinlikle yalnız bırakmadıklarını, Mısır’ın demokratik bir yönetime geçmesi için de işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Malatya Vali Vasip Şahin'i ziyaret etti. Reddaway, ziyarette yaptığı konuşmada, iç savaşın yaşandığı Suriye konusunda Türkiye’nin yalnız bırakılmadığını belirtti. İngiltere’nin Türkiye’ye sığınan mülteciler için insani yardımlarda bulunduğuna işaret eden Reddaway, “İngiltere olarak bu konuda Türkiye ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Biz, çok ciddi anlamda başka kuruluşlar aracılığıyla hem maddi anlamda, hem finans anlamında ve hem de insanı yardım anlamında çok yardımda bulunduk. Ayrıca Suriyeliler, Irak, Lübnan gibi başka ülkelerde de yaşıyorlar. Bu ülkelerde yaşayan insanlara da yardımımız oldu. Türkiye'nin Suriye konusunda yalnız bırakılmadığını söyleyebilirim” dedi.

Askeri darbenin yaşandığı Mısır konusunda da Türkiye ile işbirliği içinde olduklarını anlatan konuk büyükelçi, “Türkiye ile Mısır konusunda da işbirliği ve çalışma içerisindeyiz. Özellikle Mısır'ın gerçek bir demokratik yönetime dönmesi anlamında Türkiye ile de işbirliği içerisindeyiz. Bu konularda kesinlikle şunu söylemek isterim ki sizlere; Türkiye bu hususlarda kesinlikle yalnız bırakılmış değil, Suriye ve Mısır konularında" ifadelerini kullandı.

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Büyükelçi Reddaway, Malatya’yı bu yıl ikinci kez ziyaret ettiğini dile getirdi. İki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştıklarının altını çizen Reddaway, şöyle devam etti: “Malatya ile İngiltere'nin birçok alanda faaliyette bulunma imkanı bulunuyor. Tabii burada kültürel bağlamında, eğitim bağlamında, iş bağlamında yapılabilecek şeyler var, bu acıdan önemli. Benim buraya son gelişimden bu yana, Türkiye ile İngiltere arasındaki vize konusunda çok önemli gelişmeler ve kolaylıklar sağlamış bulunuyoruz. Son olarak istatistik bilgileri kontrol ettiğimde son dönemde Türkiye ile İngiltere arasında iş ilişkisi açısından çok önemli gelişmeler olduğunu bu istatistiklerde görmüş bulunuyorum. Burada sizinle yapacağım görüşmede o iş ilişkilerini daha nasıl geliştirebiliriz, o kapsamda sizinle görüşmeler, konuşmalar yapmak istiyorum.”

Vali Vasip Şahin de, İngiltere ile Türkiye arasında çok eskilere dayanan köklü bir dostluk bulunduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Şahin, ziyaretin anısına büyükelçi Reddaway’a tarihi Ulu Cami’nin tablosunu hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası