Ege Postası
Geri

AK Kadınlara 'başkan' aranıyor

AK Parti İzmir Teşkilatı'nda kadın kolları başkanlığı görevini bir kez daha talep etmeyeceğini açıklayan mevcut AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin'in yerine geçecek isimler arasında 3 ana kademe il yönetim kurulu üyesi kadın yöneticinin adı ön plana çıktı. Adları il kadın kolları başkanlığı için geçen isimler, partilerinin genel merkez yöneticilerinin vereceği göreve hazır olduklarını belirtti.  3 isim ön plana çıktı... Koordinatörler karar verecek
AK Kadınlara 'başkan' aranıyor
Haberler / Yerel Politika
20 Mart 2018 Salı 15:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir'de ana kademe ilçe başkanlarının kimler olacağı ve kongre takvimleri netleşti. Kadın kollarında ise mevcut başkan Gözde Keskin'in 3.5 yıllık görev süresini tamamlayıp yeniden görev talep etmemesi nedeniyle değişim yaşanması bekleniyor. 

AK Parti Genel Merkezi tarafından İzmir'e gönderilen genel başkan yardımcıları Jülide İskenderoğlu ve Hülya Özdağ, geçtiğimiz günlerde İzmir'e gelerek 30 ilçe kadın kolları başkanları ve il yönetim kurulu üyeleriyle görüşüp göreve talip olanlarla da bire bir mülakatlar gerçekleştirdi. 

Partilerinin ana kademe ilçe başkan değişim ve kongre takvimiyle paralel bir çalışma yürüten AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez yetkililerinin İzmir’e gönderdiği iki koordinatörün bir günlük çalışması sona ererken, ilçe kadın kolları başkanlarıyla tek tek görüşen iki genel merkez koordinatörü, il kadın kolları yönetim kurulu üyeleriyle de görüşerek, kimi il kadın kolları başkanı olarak görmek istedikleri konusunda görüş sordu.

KADIN KOLLARINDA 3 İSİM BAŞKANLIK İÇİN SIKÇA DİLE GETİRİLİYOR

Edinilen bilgiye göre AK Parti İzmir'de Kadın Kolları başkanlığı için adı geçen isimler içinde ön plana çıkan 3 isim oldu. Ana kademe il yönetim kurulu üyeleri Melek Eroğlu, Ayşe Neşe Edebali ve Kader Ertemiz'in il kadın kolları başkanlığı için sıkça zikredilen isimler arasında yer aldığı kaydedildi. 

AK Parti İzmir İl Başkanlığı İl Sekreteri ve Başkan Yardımcısı Ayşe Neşe Edebali, 46 aydır il yönetiminde görev yaptığını belirterek, genel merkezin uygun göreceği her göreve hazır olduğunu belirtti. 

AYŞE NEŞE EDEBALİ: GENEL MERKEZ KİME GÖREV VERECEKSE KABULÜMÜZDÜR 

İl Sekreteri Edebali, "Genel merkezimiz ne uygun görürse biz verilecek her göreve hazırız. Meclis üyeliği yaptım. 46 aydır il yönetimindeyim. Eski başkan Bülent Delican döneminde  geldim. Kadınlar olarak partimizin emrindeyiz. Genel merkezimiz kimi çağıracak ve görev verecekse kabulümüzdür" değerlendirmesini yaptı. 

MELEK EROĞLU: ÖYLE BİR NİYETİM YOK AMA GÖREV VERİLDİĞİNDE DE.... 

Kadın kolları için adı dile getirilen isimlerden AK Parti İzlmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Melek Eroğlu, kadın kolları başkanlığı düşüncesi ve niyeti olmadığını vurgulayarak, "Birçok arkadaşımızın ismi geçiyor. Öyle bir düşüncem yok. Ama tabi görev verildiğinde de ben istemem, beğenmedim denmez. Genel merkez ne takdir ederse odur" diye konuştu. 

KADER ERTEMİZ: GENEL MERKEZ TAKDİR BUYURURSA ONUR VE GURUR DUYARIM 

"Partimizde görev istenmez verilir" diyen adı geçen isimlerden AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Kader Ertemiz de, 10 yılı aşkın bir zamandır AK Parti'de siyaset yapıyor. Ertemiz, "Ana okul öğretmeniyim. Ömer Cihat Akay ile AK Parti’ye katıldım. Hala il yönetiminde görev yapıyorum. 10 yılı aşkındır partimdeyim. Ana kademe dışında kadın kollarıyla da çalışırım tabiki. Genel merkez uygun görürse takdir buyurursa onur ve gurur duyarım" diyerek, takdirin genel merkeze ait olduğunu söyledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası