Ege Postası
Geri

AK Parti Çiğli kongresinde Şengül'den Kocaoğlu'na çağrı

AK Parti Çiğli İlçe Kongresi İZTİK Spor Salonu'nda başladı. Genel merkez tarafından aday gösterilen Mesut Demirkaya'nın delegeler tarafından oylandığı kongrede konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, ilçeye TOKİ müjdesi verdi.İl Başkanı Aydın Şengül ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik eleştirisini sürdürdü, "İzmir'i istismar eden anlayış var. Gel beraber oturalım sayın Kocaoğlu. Didişme ve kavgalarla kaybedecek zamanımız yok" dedi. AK Parti Çiğli kongresi tamam
AK Parti Çiğli kongresinde Şengül'den Kocaoğlu'na çağrı
Haberler / Yerel Politika
1 Nisan 2018 Pazar 14:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Mevcut başkan yerine genel merkez tarafından aday gösterilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mesut Demirkaya’nın delegeler tarafından oylanıp başkan seçildiği, divan başkanlığını İzmir Milletvekili Necip Kalkan'ın yaptığı AK Parti Çiğli İlçe Kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tire kongresinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ‘Elinden oyuncağını aldık’ diye eleştiren AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Çiğli kongresinde de yine Başkan Kocaoğlu’nu eleştirdi.

GEL BERABER OTURALIM SAYIN KOCAOĞLU

Başkan Kocaoğlu’nu birlikte oturup İzmir’in sorunlarını çözmeye davet eden Başkan Şengül, didişme ve kavgalarla kaybedecek zamanları olmadığını vurguladı:

“İzmirliyi istismar eden ve kullanan bir siyasi anlayış var. Sanki bütün çok önemli projeler yapmak istiyor da hükümet engelliyor diye duran bir anlayış var. Seçim zamanı yaklaştı hesap verme zamanı geldi. Her zamanki söylemler başladı. Hükümet projelerimizi engelliyor. İzmir farklıdır. İzmir Türkiye’nin parçasıdır. İzmirsiz Türkiye olmaz. Tüm inançların etnik milliyetlerin yaşam tarzlarının teminatı biziz. AK Parti’dir. Asla kavga ve çekişmeye gitmeyeceğiz. Sana da cevap verecek değilim. Gel kardeşim oturalım, iktidar partisi olarak milletvekillerimiz bakanlarımızla. İzmir milletvekili bir Başbakanımız var. İzmir’i tanıyan, sorunlarını bilen. Gel beraber oturalım Sayın Kocaoğlu. Samimi olarak oturalım. İzmir’in acil sorunları ne, ne yapmamız gerekiyor, sizin üzerinize ne düşüyor. Onu yapmaya çalışalım. Kendi cebimizden yapmıyoruz. Sen de kendi cebinden yapmıyorsun sayın Kocaoğlu. Onu nasıl yapacağın konusunda sana ciddi katkılarımız olur. Didişme ve kavgalarla kaybedecek zamanımız yok.”

ŞENGÜL: PARTİMİZİN EN BÜYÜK HASTALIKLARINDAN BİRİSİ VEFASIZZILK

“Sedat Kardeşimiz bir AK Partili nasıl olur çok güzel şekilde gösterdi. Yeni arkadaşımıza İzmir’in ağabeysi Mesut kardeşimize sizin oylarınızla devredecek. 16 yıl içerisinde siyasetin içerisinde doğal olarak birçok arkadaşımız görev aldı. Koşturuyor emek sarf ediyor. Belli bir süre sonra yeni arkadaşlara devrediyor. Ancak görevi devreden arkadaşlar yeni arkadaşlar görevi devraldıktan sonra unutuluyor, vefa gösterilmiyor” diyen AK Parti İzmir İl Başkanı partisinde vefa eksikliği olduğu eleştirisinde bulundu.

ŞENGÜL: ÇİĞLİ’DE ACİLEN SARILMAYA İHTİYACIMIZ VAR, YA İYİ BİR EKİP OLURUZ YA YOLLARIMIZI AYIRIRIZ

Şengül, bu eleştirisini ve teşkilata önerilerini şöyle sıraladı:

“Partimizin en büyük hastalıklarından birisi vefasızlık. O arkadaşlarımız gönül kırıyor. O geçmişte görev yapan arkadaşlarımız partililerine sadakatlerini bırakmadan yine koşturuyorlar. Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Biz siyaset yaparken hiçbir beklenti olmadan siyaset yapıyoruz. Övgü almak için, makam ve mevki için siyaset yapmayacağız. Makam ve mevki, övgü ve alkış için siyaset yaparsanız sonu hüsrandır. Biz kendimiz için siyaset yapmıyoruz arkadaşlar. İçine düştüğümüz hastalıkları biz tedavi etmek için buradayız. Ben tek başına yapamam ama ekip olarak yaparız. Bakıyorum sosyal medyada rakip olmuş inanılmaz bir şekilde yorumlar söylemler var. Bunlar bize yakışmaz. Bizim inancımız, yaşam tarzımız bizim yol arkadaşlarımızın hatalarını ön plana çıkarmak değil. Hoşgörü, hataları örtmek. Nefsimizle ve egomuzla mücadele etmektir bizim anlayışımız. Kendini pazarlamak için makam ve mevkilerde koşanlarla mücadele edeceğiz. Oyun oynayanların, aldatanların karşısında olacağız. Tüm teşkilatları biliyorum. Kim kiminle koşturmuş biliyorum. Herşeyin farkındayım. Çiğli’de acilen sarılmaya ihtiyacımız var. 2002’den bu yana olan tüm kardeşlerimizin kucaklaşması ve birbirimizi affederek yeni bir sayfa açmamız lazım. Bunu yapmazsak salon boş olur. Evinde olup aklı gönlü burada olan yüzlerce binlerce kardeşimiz var. Sorgulamamız lazım. Kongre biter bitmez Mesut kardeşimiz listeyi alıp birebir evlerine gidecek af dileyecek, kucaklayacak. Kendi için koşturanlarla yolumuz bir olmaz. Onların karşısında sert bir şekilde duracağız. Ya iyi bir ekip oluruz ya yollarımızı ayırırız.”

SÜREKLİ GELENEĞİ BOZMADI, ÇİĞLİ’YE TOKİ MÜJDESİ VERDİ

Çiğli İZTİK Spor Salonu'nda saat 13.00'te başlayan kongrede sözlerine, “Mesut kardeşimizle bizim ayrı bir yol arkadaşlığımız var. AK Parti kurulmadan önce çalışırken İsmail Sarı ve Mesut Demirkaya ile çok toplantı yaptık. İzmir’deki kuruluş çalışmalarını birlikte başlattık. En iyisini yapacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Çiğli’de yapacak çok işimiz var. Çiğli’de iyi sonuçlar aldık ama son süreçte alamadık. İnşallah bu yeni bir başlangıç. İnşallah yeni bir atılım dönemine başlıyoruz. Hedef Çiğli hedef büyükşehir hedef 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri” diyerek başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, geleneği bozmadı. Çiğli’ye de müjde veren İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Çiğli’ye müjdemiz var; TOKİ konut projesi yapacak Çiğli’de. Emlak Konut mevcut araziler üzerinde çalışmalar yapıyor. TOKİ konutları en yakın zamanda burada faaliyete geçecek, temelleri atılacak. Çiğli’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KARŞIYAKA STADI YAPILACAK

Karşıyaka stadının yapılacağını olacağını kaydeden AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli, “Çiğli Bölge Hastanesi İzmir’in zirvesinde. 520 yataklı 7 yıldızlı. Bu hastaneyi daha da güçlendireceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çiğli de stat bekliyor. Çiğli’de çok Kaf Kaf’lı var. Karşıyaka stadı yapılacak, yolda” diye konuştu.

NECİP KALKAN: SON TERÖRİST BİTİNCEYE KADAR…

Necip Kalkan, terörle mücadelede son terörist bitinceye kadar Türkiye’nin mücadelesinin devam edeceğini söyledi:

“Bu ülkede teröre destek verenleri, ülkeyi bölmek isteyen hainleri nefretle kınıyor ve lanetliyorum. AK Parti olarak bizler savaşa hayır diyoruz ancak bütün dünya bilmelidir ki söz konusu vatanımız ise bu ülkenin bütün fertleri canı ve kanıyla gözünü kırpmadan can vermeye hazırdır. Sağ salim vatana dönmelerini diliyor, şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet diliyorum. PKK-DEAŞ-PYD gibi terör örgütü destekçileri Türkiye aleyhine çalışma yapıyorlar. Yurtdışında yatığı lobi faaliyetleri hepsi bizi uluslararası alanda sıkıştırmaya yöneliktir. Ancak bizler millet olarak kararlı duruşum ile tek vücut olarak bu alçak oyunları aşacak birliğe sahibiz. Yedi dünya duysun, Türkiye’de terörle mücadele son terörist bitine kadar devam edecektir” dedi.

SEDAT KARATEKİN HELALLİK İSTEDİ

Yeniden aday gösterilmeyen mevcut Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin ise konuşmasında “Hain darbe girişiminden sonra gerekeni yaptık. Konak Meydanı’nda bir an olsun ayrılmadık. Afrin’de kanlarıyla canlarıyla mücadele ediyorlar. Mücadelemizi sonuna kadar yerine getirmeliyiz. Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza dirsek dirseğe verip bu görevi yerine getirmeliyiz. Türkiye üzerinde değişik emelleri olanlar var. Bunları yerine getirmemeleri için biz de AK Parti teşkilatı olarak elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Hep birlikte kapı kapı dolaşarak insanlarımıza anlatacağız bunu. 3 yıllık görevimizi bu görevimizi sevdiğimiz sevgili ağabeyimiz Mesut Demirkaya’ya devrediyorum. Bilmeyerek kalbini kırdığımız insanlar varsa haklarını helal etsinler. Benden yana hakkım helal olsun” diye konuştu.

TURHAN: DEMOKRASİ TARİHİNDE SEÇİM KAZANMA REKORU KIRDIK

AK Parti İzmir teşkilatında uzun süredir görülmeyen ve Çiğli kongresinde ilk kez görülen AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, Türkiye demokrasi tarihine seçim kazanma rekoru kırdıklarını dile getirerek, Türkiye’nin geleceğini inşa edecek kadronun sadece AK Parti’de olduğunu savundu. Turhan konuşmasında şunları söyledi: 

“Türkiye demokrasi tarihinde seçim kazanma rekoru kırdık. 2019 seçimleriyle ilgili de kimsenin dostun düşmanın münafıkın kuşkusu yok. Tüm seçimleri Allah’ın izniyle kazanacağız. Görünen köy kılavuz istemiyor. Üzerimize düşen Türkiye’nin geleceğini inşa etmek. Bunu yapacak Türkiye’de AK Parti kadrolarından başka kadro yok. Bu medeniyeti biz kurmak zorundayız. İzmir’i çok şanslı addediyorum. Aydın Başkan gibi bir başkanı oldu. Cenabı Allah yolunu açık etsin. AK Partinin onun liderliğinde büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.”

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan oyalama sonucunda aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Mesut Demirkaya, AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığına seçildi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası