Ege Postası
Geri

AK Parti, Gezi olaylarının sosyo-politik sonuçlarını çalıştayda değerlendirdi

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı, gezi olaylarının sosyo-politik sebep ve sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla perspektif yaklaşım çalıştayı yaptı. Çalıştay sonucunda gençlik araştırmalarına ağırlık verilmesi,...
AK Parti, Gezi olaylarının sosyo-politik sonuçlarını çalıştayda değerlendirdi
Haberler / Politika
26 Haziran 2013 Çarşamba 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı, gezi olaylarının sosyo-politik sebep ve sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla perspektif yaklaşım çalıştayı yaptı. Çalıştay sonucunda gençlik araştırmalarına ağırlık verilmesi, AK Parti iktidarının yaklaşık 11 yıllık sürecinde seçimle iş başına gelemeyen ve uzun bir süre daha gelemeyeceğini gören kesimlerin olaya ilişkin katkılarının analizi planlandı.

AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın ev sahipliğinde 'Gezi olaylarının sosyo-politik sebep ve sonuçlarının değerlendirilmesi' çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya; birim başkan yardımcıları Prof. Dr Mazhar Bağlı, Çiğdem Karaaslan ile MKYK Üyesi Yasin Aktay, Türk Alman Ünv. Rektör Yrd. Prof. Dr. M. Emin Köktaş, Gazi Ünv. Öğretim üyesi Doç. Erdinç Yazıcı, Dokuz Eylül Ünv. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Yıldız, Ege Ünv. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oya Paker, Gazeteci Yazar Orhan Miroğlu ve Markar Esayan katıldı. Çalıştayda, gezi parkı olaylarının sosyolojik ve politik açılardan analizi yapılarak bir perspektif oluşturmak üzere çeşitli değerlendirmeler yapıldı.

İkincisinin de yapılmasının kararlaştırıldığı ilk çalıştay’da genel olarak şu görüşler ortaya çıktı: Gençlik araştırmalarına ağırlık verilmesi, AK Parti iktidarının yaklaşık 11 yıllık sürecinde seçimle iş başına gelemeyen ve uzun bir süre daha gelemeyeceğini gören kesimlerin olaya ilişkin katkılarının analizi planlandı.

Türkiye’nin önlenemez yükselişini engellemeye yönelik uluslararası paydaşların da dikkatlice izlenmesi gerekliliği değerlendirilen çalıştayda, süreç içinde görülen medyanın tutumu ve gerçek entelektüel yaklaşımların zayıflığının demokrasinin bir boşluğu olduğu ele alındı. Gerek çözüm süreci, gerek alevi açılımı, gerekse yeni demokratikleşme adımlarının aynı hızla devamı noktasında fikir birliğine varıldı. Siyasi hafızanın güçlü bir şekilde tesis edilerek önümüzdeki süreçlerde yol haritası oluşturmasındaki önemi vurgulanırken, bir kaç özel üniversitenin sürece olumsuz katkısının yanı sıra diğer üniversitelerin akademisyen görüş ve entelektüel birikimlerinin zayıf kalmasının sebepleri ve önemi de vurgulandı. İyi niyetli ve sadece seslendirilen amaca yönelik eylem ve söylemlerin illegal söylem ve eylemlerden ayrı tutularak özellikle incelenmesinin gerekliliği konusunda ortak kanaat oluştu. Yaralı politik kimliklere yönelik üretilen politikaların daha iyi anlatılarak geliştirilmesinin gerekliliği ve buna yönelik öneriler paylaşıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, çalıştayın, sonuçlarıyla çok faydalı olduğunu, ortaya çıkan görüş ve önerileri Merkez Yürütme Kurulu'nda Başbakan’a ileteceğini belirtti. Türkiye'nin geleceği için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Hotar, tam ve kesintisiz demokrasilerde iktidarları belirleyenin seçimler yani sandık olduğunun bir kez daha altını çizdi. Hotar, sandıkta mücadele etmenin demokrasilerin vazgeçilmez bir kuralı olduğuna bir kez daha dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası