Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocaağa hayvanları zimmetine geçirdi

İzmir İli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği'nde zimmet iddiası... Müfettişler, mevcut Birlik Başkanı Ahmet Kocaağa’nın oğlu olan, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Kocaağa’ya birlik imkânları ile yönetim kurulunun yetkilerini iyi niyetle kullanmayarak imtiyaz sağladığı, Kocaağa’nın birlikten bedelsiz olarak 15 baş buzağının verildiği, bunlara ilişkin hiçbir yönetim kararı, fatura ve ödeme belgelerinin bulunmadığı, 63 hayvan satın alımı yaptığını söylediği, ancak söz konusu şahsın işletmesinde 78 hayvan hareketi olduğu tespit etti. 
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocaağa hayvanları zimmetine geçirdi
Haberler / Güncel
15 Eylül 2023 Cuma 16:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir İli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği ve İzmir Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği şikayetler üzerine Bakanlık tarafından görevlendirilen müfettişler tarafından inceleme altına alındı.

İncelemeler sonucunda ilk olarak İzmir Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayyum atanması kararı alındı. 
 
Tespit edilen yolsuzluklar, evrakta sahtecilik, birliğin zarara uğratılmasının yer aldığı müfettiş raporları Tarım Reformu Genel Müdürlüğü talimatlarıyla Bakanlık tarafından İl Tarım Müdürlüğüne gönderilmiş, ancak İl Tarım Müdürlüğünün bu konuda bir işlem yapmadığı görüldü. 

İL TARIM MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen görevden alındı. Özen'in, birlik ile ilgili yolsuzluklara göz yumduğu iddiaları üzerine görevden alındığı ileri sürülüyor.

detail-photo-fancybox-0

AK PARTİ İL BAŞKAN YARDIMCISI HAYVANLARI ZİMMETİNE GEÇİRDİ

Müfettişler, mevcut Birlik Başkanı Ahmet Kocaağa’nın oğlu olan, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Kocaağa’ya birlik imkânları ile yönetim kurulunun yetkilerini iyi niyetle kullanmayarak imtiyaz sağladığı, Kocaağa’nın birlikten bedelsiz olarak 15 baş buzağının verildiği, bunlara ilişkin hiçbir yönetim kararı, fatura ve ödeme belgelerinin bulunmadığı, 63 hayvan satın alımı yaptığını söylediği, ancak söz konusu şahsın işletmesinde 78 hayvan hareketi olduğu tespit etti. Kocaağa, zararı birliğe geri ödedi. 

Ancak bu rakamları kim neye göre belirledi?

Şikâyet söz konusu olmasa bu durum gizli kalacak ve üstü örtülecekti?

Peki bu söz konusu hırsızlığın bedeli para ile örtülecek mi? 

Para ödenince, bitmiş mi olacak? 

O zaman bu durum; “Herkes birlikleri, kooperatifleri, dernekleri, belediyeleri soyabilir. 

Tespit edilince geri paralar iade olur ve durum çözülür, kimse ceza almaz, üstü kapatılır” düşüncesini oluşturmuş oluyor. 

Ayrıca Kocaağa’nın adli makamlarda avukat ve Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı kimliğini de kullanarak birçok davaya müdahil olduğu söylentiler içerisinde. 

Bu kadar şaibe ve yolsuzluk belgelerle ortada iken AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı'nın, yönetimini oluştururken Mehmet Kocaağa'yı neden ana yönetimine aldığı sorgulanıyor. Saygılı'nın Kocaağa'nın istifasını isteyip istemeyeceği de merak konusu. (yerelguc.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası