Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'den 'Gönül Sofrası'

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Gönül Sofrası’ adı altındaki iftar programında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İl Başkanı Ömer Cihat Akay hoşgörü birlik ve beraberlik mesajları verdi.
AK Parti İzmir'den 'Gönül Sofrası'
Haberler / İzmir
27 Temmuz 2013 Cumartesi 23:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın ‘Gönül Sofrası’ Bayraklı Arena’da gerçekleşti. Yemeğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Müftüsü Ramazan Muslu,ilçe başkanları, rektörler, konsoloslar, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partilerden oluşan yaklaşık bin 200 kişi katıldı.AK PArti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım konuşmalarında birlik beraberlik ve hoşgörü mesajları verdiler.


YILDIRIM: İZMİR ÜLKENİN BİR ÖZETİDİR
Şırnak'ta yapımı tamamlanan ve açılışı yapılan havaalanına Şerafettin Elçi isminin verildiğinin altını çizerek konuşmasına başlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, “ Son 10 yılda Türkiye nereden nereye geldi. 70’li yıllarda ‘ben kürdüm’ dediği için hapis yatmış daha sonra bakan olmuş 12 Eylül İhtilali’nde yargılanmış 30 ay hüküm giymiş ömrü boyunca ülkenin birliği beraberliği için gayret göstermiş bölge insanının isminin havalimanına verilmiş çok önemli anlamlar taşıyor. Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle hep birlikte Türkiye’yiz. Kardeşliğimiz asırlardır devam ediyor. Hiçbir olayın bu birlik ve beraberliğe zarar getirmemesi için özen göstermeliyiz. Bu anlamda İzmir ülkenin bir özetidir. İzmir Evlad-ı Fatihan’dan ülkenin doğusundan kuzeyinden güneyinden gelen insanların bir arada yaşadığı modern çağdaş ve kaynaşmış şehirdir” dedi.

YEREL YÖNETİMELR VE MERKEZİ HÜKÜMET İŞBİRLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ
İzmir’in daha da ileriye gitmesi için çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, “ Hep beraber olup çalışmamız lazım. Farklı projelerimiz olabilir ama İzmir ortak paydasında her seferinde buluşmayı ilke edinmemiz gerek. Yerel yönetimleriyle merkezi hükümetiyle el ele vererek örnek projeleri hayata geçirebiliriz. İZBAN’da bunu başardık şimdi devamını yapıyoruz. Cumaovası Torbalı hattını inceledik. Yüzde 80 seviyesine ilerlemiş. Yıl sonu o hatta açılmış olacak. Devamı var. Torbalı’dan Selçuk’a 13 Ağustos’ta oranın ihalesi yapılacak. Güneydeki İZBAN hedefi adım adım gerçekleşiyor. Kuzey’deki projelerde tamamlandı. İhale yapılacak yakın zamanda. Burada da Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Demiryollarının işbirliği var. İstasyonları belediye yapıyor alt yapıyı Demiryolları yapıyor” diye konuştu.


35 PROJEDE SON DURUM
Seçimlerin üzerinden 2 yıl geçtiğini belirten Yıldırım, 35 İzmir 35 projede gelinen nokta hakkında bilgiler verdi şunları söyledi; “ projelerin 16 tanesine başlamışız. 16 projeden 2 tanesi bitmiş durumda. Toplam tutar şuana kadar 28 buçuk milyar TL… Bunlar yapıldığında EXPO’yu kazanmış bir İzmir hedefliyoruz. Turizmiyle denizciliğiyle tarımıyla sanayisiyle İzmir çok daha farklı bir yere gelecek.”

GÖZYAŞLARIMIZIN RENGİ AYNIDIR
Konuşmasının sonunda çözüm sürecine değinen Yıldırım, “ Gözlerimizin rengi farklı olabilir. Tenimizin rengi de farklı olabilir. Ama gözyaşlarımızın rengi aynıdır. Ülkemizde gözyaşı yaşanmaması için başlatılan çözüm sürecine hep birlikte sahip çıkmamız tarihi bir önem arz ediyor. Barış bizim elimizde. Neyle yapacağız. Barış diliyle. Kardeşliklerimizi birlikteliklerimizi ön plana çıkartacağız. Ayın ışığını veren karanlıktır. Karanlık olmasa ay dünyamızı aydınlatamaz. Kendisine ışık veren karanlığa ay onun için katlanır. Güle kokuyu veren dikendir. Gül dikenine katlanıyorsa o kukuyu verdiği içindir. Bizim her yönüyle farklılıklarımızla birbirimize katlanmayı birbirimizle yaşama kültürünü daha fazla geliştirmemiz gerek. Bunun en önemli yeri İzmir’dir. İzmir 76 milyonun kardeşliğine örnek bir kenttir” dedi.

AKAY: HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA BİR OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR
Gönül sofrasına katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Başkanı Akay, “Sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı birlik beraberliğin güçlendiği Ramazan ayı ruhu bu gönül sofralarında ortaya çıkmaktadır.Her zamankinden daha fazla bir olmaya ihtiyacımız var. Kavganın değil barışın…Kötülüğün değil iyiliğin… Hasetin değil hoşgörünün tarafı olmaya ihtiyacımız var” dedi.


NAZIM’LA BİTİRDİ
Karacaoğlan’dan Mevlana’dan, Aşık Veysel’den, Pir Sultan’dan alıntılar yaparak konuşmasına devam eden Akay, “ İnsanlığın her zamankinden daha fazla sevgiye saygıya ele ele tutuşmaya ve tahammüle ihtiyacı var. Biz kinin, şiddetin kavganın tarafı olanlarla aynı istikamette yürümeyeceğiz. Camilerin kiliselerin sinagogların yan yana olduğu İzmir’den birlik beraberlik kardeşlik mesajları veriyoruz” dedi. Akay, sözlerini Nazım Hikmet’in dizeleriyle bitirdi “Dörtnala gelip Uzak Asya'da Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket, bizim.Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak,bu cehennem, bu cennet bizim.Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu,bu davet bizim....Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine,bu hasret bizim...”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası