Ege Postası
Geri

Karabağlar ve Buca'da dönüşüm bilmecesi

İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün, Karabağlar ve Buca ilçelerinin riskli alan ilan edilmesi önerisi kabul gördü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan öneri üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla 25 Temmuz 2013 tarihinde söz konusu yerler riskli alan ilan edildi.
Karabağlar ve Buca'da dönüşüm bilmecesi
Haberler / İzmir
27 Temmuz 2013 Cumartesi 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, bölgede acilen dönüştürülmesi gereken 5 bin 400 bina bulunduğunu belirterek, “Bölgede yoğunluklu olarak işyeri ve imalathanelerle bunların arasında sıkışmış konutlar yer alıyor. Bu konutlarda yaşam kalitesinin oldukça düşük. Bölgedeki çalışma, öncelikle vatandaşlarla uzlaşma ve uyum esasına dayandırılarak yapılacak. Kurum olarak nüfus ve alan yoğunluğuyla paralellik göstermeyen ekonomik ve sosyal şartların iyileştirilmesi ve yaşam standartlarının arttırılmasına yönelik olarak projenin uygulanması için çalışmalara başlanmıştır.” dedi. Söz konusu bölgeye ilişkin İzmir Ticaret Odası ile Karabağlar ve Buca belediye başkanlıkları arasında ortak protokol bulunduğunu hatırlatan Yaşacan, ilgili kurumların yetki devri talep etmesi halinde konunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca değerlendirileceğini kaydetti. Şehir dönüşümü çalışmalarının merkezi idare, yerel yönetim ve vatandaşların katılımıyla yapılması gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerini vurgulayan Erkan Yaşacan, “Narlıdere ilçesi sınırlarında ilan edilen riskli alanda, Narlıdere Belediye Başkanlığı’na yetki devri yapılmıştır. Bu noktada ilgili belediyeye gereken her türlü destek ve yardımı sağlayıp kentsel dönüşümün başarıya ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Aynı şekilde ilan edilen Karabağlar-Buca bölgesinde yer alan riskli alana ilişkin olarak her türlü desteği sağlamaya, çalışmalara destek olmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.” diye konuştu. (CİHAN)


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası