Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir düğmeye bastı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı yaklaşan yerel seçimler öncesi aday adaylığı süreci devam ederken düğmeye bastı. ‘Yeniden yapılandırma’ adı altında harekete geçen İl Başkanlığı teşkilatlarda istifaların ardından boşluk yaşanmasının önüne geçmek ve seçimlere güçlü kadrolarla girmek adına harekete geçti.
AK Parti İzmir düğmeye bastı
Haberler / Yerel Politika
22 Ekim 2013 Salı 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı yaklaşan yerel seçim sürecinde aday adaylığı için yaşanacak istifalarda ilçe teşkilatlarında sıkıntı yaşamamak hem de seçimlere daha güçlü yönetimlerle girmek adına düğmeye bastı.Aday adaylığı düşünen ilçe başkanları başvurusunu yapacak ancak yeni başkan atanana kadar görevlerine devam edecek.Bu arada ilçelerde aday adaylığı düşünen yöneticilerden istifaları alınmaya başlandı. Aday adayının fazla olduğu ilçelerde alınan istifaların dışında bazı ilçelerde yönetimlerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle neşter vurulduğu öğrenildi.

YENİDEN YAPILANDIRMA

‘Yeniden yapılandırma’ adı altında harekete geçen İl Başkanlığı önemli bir çalışma başlattı. Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Refik Uzun’un bizzat yürüttüğü çalışmayla teşkilatlarda istifaların ardından boşluk yaşanmasının önüne geçilecek.Ayrıca seçimlere daha güçlü yönetimlerle girilecek.

BAŞVURACAK AMA…
Aday adaylığı için kararlı olan ilçe başkanları 1 Kasım’a kadar başvuru yapacak ancak istifa şartı olmayacak. Başvuru yapan ilçe başkanlarının yerine daha önceden belirlenen 3’er isim Genel Merkeze sunulacak. Adaylıklarına yeşil ışık yakılan ilçe başkanlarının yerine atanacak ismi belirlediğinde adaylık başvurusu yapan ilçe başkanı görevden ayrılacak. Devir teslim töreni yapılacak. Yeni ilçe başkanı atanıncaya kadar aday adaylığı başvurusu yapan ilçe başkanı görevine devam edecek. Atanan ilçe başkanından sonra yönetimin istifası istenecek ve yeni ilçe başkanını da yeni yönetimini oluştur denecek.

NEŞTER Mİ VURULDU'
Öte yandan ilçe yönetimlerinde uzun süredir sıkıntı yaşanan ilçeler içinde harekete geçildi. Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl başkan Yardımcısı Refik Uzun’un bayram tatilinin bitmesinin ardından ilçeler çıkarma yaptığı öğrenildi.Narlıdere, Balçova, Menderes, Seferihisar, Aliağa, Menemen, Dikili ve Bayındır ilçe yönetimlerinde istifaların alınmaya başlandığı ve ilçe başkanlarına da ‘yeni yönetimi oluştur’ talimatı verildiği öğrenildi. Parti kulislerinde Menemen, Balçova, Narlıdere ve Seferihisar da uzun süredir yönetim bazında yaşanan sıkıntılar nedeniyle tüm yöneticilerin istifalarının istendiği konuşuluyor.İl başkanlığının seçim sürecinde güçlü ve sıkıntı yaşamayacak ilçe yönetimleri için böyle bir adım atıldığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası