Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir’de rakip adaylar Egepostası’na konuştu

AK Parti İzmir’de kongre süreci sürerken, genel merkez koordinatörlerinin yaptığı temayül yoklaması ve mülakatlar sonucu belirlenen ilçe başkan adaylarına karşın adaylıklarını açıklayan, kazanan, kaybeden isimler Egepostası’na konuştu. AK Parti İzmir’de rakip adaylar Egepostası’na konuştu
AK Parti İzmir’de rakip adaylar Egepostası’na konuştu
Haberler / Yerel Politika
30 Mart 2018 Cuma 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir’in devam eden kongre süreçlerinde Selçuk, Buca, Bayraklı’da yaşanan liste krizlerine Çeşme ve Aliağa da eklendi. Ankara’da olan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, dün Aliağa ve Çeşme’de mevcut yönetimlerin istifasını aldıktan sonra, genel merkezin gösterdiği adayların atamasının yapıldığını belirterek, iptali söz konusu olan iki ilçede iptal yerine ertelemeyi tercih edeceklerini açıkladı.

ÇEŞME’DE FULYA BARBAROS, İLTER ETİKE’YE KARŞI ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI AMA…

Kınık, Bergama, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, Karabağlar, Bayraklı, Bornova, Selçuk, Narlıdere, Balçova ve Buca’da kongrelerini tamamlayan AK Parti  Çeşme’de Genel Merkezin aday olarak açıkladığı İlter Etike’ye karşı kadın kolları başkanı Fulya Barbaros rakip aday olarak çıkmıştı. Öte yandan Etike’nin AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş tarafından atamasının yapılmasının ardından Fulya Barbaros ve AK Parti Çeşme Kadın Kolları Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi 20 partili, görevlerinden istifa etti.

ALİAĞA’DA İSA ÖNAL, GENEL MERKEZ ADAYINA RAKİP OLDU

Aliağa’da ise genel merkezin atadığı Kazım Sayın’ın karşısına İsa Önal olarak rakip çıktı. Önal kongrede aday olacağını, kararından vazgeçmeyeceğini açıklamıştı. Aliağa ve Çeşme’nin kongrelerinin iptal yerine erteleme yoluna gidilmesi nedeniyle AK Parti İzmir 30 ilçe yerine 28 ilçeyle kongrelerini tamamlamış olacak. Erteleme nedeniyle Çeşme ve Aliağa delegeleri il kongresinde oy kullanamayacak.

SELÇUK’TA ADAY OLAN BAŞTERZİ KONGREYİ KAZANDI VE MAZBATASINI ALDI AMA..

İki ya da daha fazla adaylı yarışlara sıcak bakılmayan AK Parti'de son olarak Selçuk kongresinde genel merkezin adayı Sema Yeşilçimen’in karşısına çıkarak seçimi kazanan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Başterzi’nin istifası alınmıştı. İstifa etmesine karşın pazartesi günü mazbatasını alan Osman Başterzi, ilçe başkanlığı görevini şu anda fiilen yürütüyor. Ancak AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün dün gazetemize verdiği bilgiye göre, Selçuk’ta yeniden değerlendirme yapılacak.

SELÇUK’TA KOORDİNATÖRLER YENİDEN DEĞERLENDİRMEYE GELECEK

Genel merkez koordinatörleri bu amaçla yeniden Selçuk’a gelecek ve teşkilat mensuplarını yeniden dinleyecek. Karar, bu görüşmenin ardından verilecek. Çıkan sonuca göre ya genel merkezin aday gösterdiği eski başkan Sema Yeşilçimen atanacak ya kongreyi kazanıp koltuğuna oturan Osman Başterzi başkanlık görevine devam edecek ya da üçüncü bir isim belirlenecek ve Selçuk İlçe Başkanı olarak atanacak.

BUCA’DA BÜYÜKALMUS RAKİP OLDU, LİSTESİ KABUL EDİLDİ AMA KAZANAMADI

Hafta sonu gerçekleşen Buca kongresinde de genel merkez tarafından yola devam kararı verilen İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ın karşısına Cafer Büyükalmus rakip çıkmış ve tüm ikna çabalarına karşın geri adım atmayan ve aday olmak için il yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Cafer Büyükalmus seçimi kazanamamıştı.

BAYRAKLI’DA KURKUT’UN LİSTESİ KABUL EDİLMEMİŞTİ

Bayraklı’da ise mevcut Başkan Özgür Hızal ile yola devam kararı verilmiş ancak Cemil Kurkut Hızal’a karşı rakip olmuştu. Ancak Kurkut’un Divana sunduğu listesinde imza sayısının yetersiz olduğu belirtilmiş ve seçime katılamayacağı açıklanmıştı. Bu karar üzerine salon karışmış ve Kurkut ile Hızal’ı destekleyenler arasında tartışma ve arbede yaşanmış, gerginliğin artması üzerine güvenlik güçleri salona alınmıştı.

KAYBEDEN, KAZANAN RAKİP ADAYLAR NE DEDİ'

Çeşme’de İlter Etike’ye karşı adaylığını açıklayan Fulya Barbaros:

“Delegelerin ve üyelerin isteği üzerine aday oldum. Tüm üyelerimiz aday gösterilen ve atanan İlter Etike ile çalışmak istemediğini beyan etti. Etike’nin Çeşme’de tabana uygun bir aday olmadığını düşünüyoruz. Bunun üzerine aday oldum. Kişiler bazen yanlış olabilir ama delegeler ve üyeler kalıcıdır. Bu kadar emek veriyoruz, verdik partiye, çalışmak istediğimiz ilçe başkanını seçmek bizim de hakkımız. Temayülde biz çıkmıştık. Verilecek karara saygılıyız. Bilinsin ki biz onun, bunun adamı değiliz. Biz AK Partiliyiz. Partimiz için mücadele veriyoruz. Taban çok önemli. Tek isteğimiz tabana uyumlu bir aday olması idi.

Referandumda oyumuzu 5 bin 200’den 6 bin 350’ye çıkardık. Ben geldiğimde kadın üye sayısı 800 idi, bin 650’ye çıkardık. Çok çalıştık biz Çeşme’de. Bütün üyeleri tek tek kapı kapı gezdik. Üyelerimizin teveccühü bu nedenle sanırım benden yana oldu. Çevre mühendisiyim, üniversite mezunuyum. Belediyecilikten anlıyorum. Biz Çeşme’yi alabileceğimize inanmıştık. Tabanın istemediği biri seçildi. Takdir genel merkezimizin ve il başkanımızındır.”

Bayraklı’da aday olup listesi kabul edilmeyen Cemil Kurkut:

Partimizde, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ politikası önemli bizde. Bunun yerine getirmek için de partimizin tüzüğü gereği hareket ettik. Bayraklı’nın kuruluşundan beri partimde hizmet ediyorum. Arkadaşlarımız, delegeler, üyeler bizden yana teveccüh etti. İstişare yaptık. Sonucunda böyle bir sürece karar verdik. Partimizin daha güçlü olabileceğini düşündük. O nedenle aday oldum. Tabanın büyük ilgisi vardı bana. Beş günde hazırlık yaptık. Girdik. Sonuç sürpriz oldu. AK Parti büyük bir aile. 41 bin üyemiz var Bayraklı’da. 24 mahallede örgütlüyüz. Zor bir iş 400 delegeye ulaşıp aday olmak. Kongre sırasında tartışma olmaması için uğraştım. Şu anda da partimize hizmet ediyoruz. Makam ve mevkide olmadan hizmet etmek daha zordur. Biz bunu yapıyoruz. Kongremiz oldu. Nasip böyleymiş. Hayırlısı böyleymiş. Özgür Bey devam edecek. Kendisiyle görüşüyoruz. Başarılar diliyoruz. Bize düşen görevlere de hazırız. İnşallah başarırlar ve belediyeyi kazanırlar. Dua edeceğiz kendilerine. Görev verilirse de hazırız. Özgür zaten küçüklüğünden beri tanıdığımız bir kardeşim. O da Rizeli. Özgür de değerlendiriyordur. Biz de değerlendiriyoruz. İlla da resmi görev önemli değil.”

Selçuk’ta aday olup kongre kazanan ve koltuğuna oturan Osman Başterzi:

“İl başkanımızın talimatı çerçevesinde görevimize devam edeceğiz. İlerleyen günlerde il başkanımızın talimatıyla hareket edeceğiz. Benimle ilgili kararı il başkanı ne zaman verirse o zaman yürürlüğe girecek. Yeni bir oluşum oluncaya kadar biz ilçe başkanıyız. Durum, Aydın Beyin ve genel merkezin ileri günlerde vereceği talimata göre şekillenecek. Ne karar verilirse o karara uyulacak.”

Aliağa’da Kazım Sayın’a karşı aday olan İsa Önal:

“Adaylığımız devam ediyor. Kendi doğrumdan. Yoksa partimin karşısına çıkmak gibi bir düşüncem yok. Demokratik hakkımı kullanıyorum. Partimizin karşısına çıkmak ya da partimizi bölmek gibi bir durumumuz yok. Partimizin ilçedeki kurucu üyelerindenim ben aynı zamanda. 2004-2009 yılları arasında il genel meclis üyeliği yaptım. 17-18 yıldır partimin içinde nefer olarak çalıştım. Ne denirse yine onu yaparız. Biz içeriden, sevilen, sayılan, çalışan birinin olmasını isterdik ama başta İl Başkanımız Aydın Şengül olmak üzere verilecek karara saygılıyız.”

Buca’da listesi kabul edilen ancak kazanamayan Cafer Büyükalmus:

“Buca İlçe Başkanlığı’na aday olacağım için il yönetim kurulu üyeliği görevimden istifa ettim. Partinin neferi olarak yolumuza devam edeceğim. Parti bizim partimiz. Ancak ilçe başkanlığında teveccühte farklılık oldu. Genel merkezin aldığı her karara uyarız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası