Ege Postası
Geri

AK Parti Konak'ta gündem stat, yelek ve atkı

İZMİR'de AK Parti Konak ilçe teşkilatı, her gün cesetleri kıyıya vuran Suriyeli mülteciler dramına karşı “Bir atkı da sen ör" kampanyası başlattı. Parti yöneticileri, amacına uygun olmayan can yeleklerinin üretimini yapan işyerlerine denetim yapmadığını öne sürdüğü Konak Belediyesi'ne de “Ya zabıta kadronu lağvet ya da bu sorunla mücadele et" dedi. AK Parti Konak'ta gündem stat, yelek ve atkı:
AK Parti Konak'ta gündem stat, yelek ve atkı
Haberler / Yerel Politika
7 Ocak 2016 Perşembe 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, partisinin Konak İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Suriyeli mülteciler için soğuk kış günlerinde atkı, bere, çorap, kazak örme kampanyası başlattıklarını belirterek, başta teşkilat üyeleri olmak üzere tüm İzmirliler'i kampanyaya destek vermeye çağırdı. Yıldırım, şöyle konuştu: 



“Herkes bu dramı görüyor. Vicdan sahibi herkesin vicdanının sızladığını düşünüyorum. İnsanlar 'ne yapabiliriz' diyor. Biz onlara en basit katkıyı öneriyoruz. Ev kadınları, çalışanlar az bir zamanlarını ayırarak şiş örgüyle bir şeyler örebilir. Sıkıntı içindeki kardeşlerimizin sorunlarını belki çözemeyiz ama soğuk kış günlerinde ısınmalarına neden olabilir. Bedenlerinden önce yüreklerini ısıtmak istiyoruz. Bilsinler ki onlar için dertlenen, dua eden kardeşleri var. Atkı, bere, eldiven, çorap, kazak ne yapabilirlerse bir ay içinde partimizin ilçe binamıza teslim etmelerini bekliyoruz. Sadece teşkilatımıza değil İzmir kamuoyuna çağrı yapıyoruz. Bu kampanyaya katılan herkese gönlümüz ve kapımız açık. Kampanyayı, 113 mahallemize yayıyoruz kadın kollarımız aktif yer alacak. Tüm teşkilatımız ne örebilirse ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız." 



“O ZAMAN ZABITA KADRONU LAĞVET"
Ak Partili Yıldırım, kıyıya vuran cesetlerin can yeleklerinin amacına uygun üretilmemesinden kaynaklandığını belirterek, “Bu tür üretim yapan yerler Konak bölgesinde toplanmış durumda. Öncelikle bu işten gelir etmek isteyenlere sesleniyorum. İnsanları öldürüyorsunuz. Silah yapmakla bu yeleği yapmak arasında fark yok. Vicdan sahibi herkes burada bir suç işlendiğinin farkındadır. İnsanların hayatı üzerinden para kazanmayın. Üç kuruş menfaat için insanları ölüme göndermeyin. Konak Belediye Başkanı, 'ben zabıtamı sokağa çıkarmam, riskli bölgelere göndermem' demişti. Bu tür yerlerin denetimi zabıtaya ait. Belediye Başkanı'na çağrı yapıyorum. Belediyeye 200 metre mesafedeki bu işlerlerine zabıtalarınızı gönderin ve görevinizi yapın. Görevden kaçmayın. Bugüne kadar Suriyeli mülteci dramına karşı belediyeler duyarsız kaldı. Ya zabıta kadrosunu lağvetsin ya da sorunun çözümü için mücadele etsin" dedi. 



“TEK ÇİVİ ÇAKMAYAN SADECE ENGELLEYEN ZİHNİYET"
İzmir'de AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'nun 15 bin kişiye çıkarılması ihalesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonucu Ankara 18'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi. Yıldırım, partisinin Konak İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Göztepe taraftarları başta olmak üzerine İzmirliler'e tepki göstermeye çağırdı ve şöyle konuştu: 

“Kentimizin ne değerli markalarından biri Göztepe'mizin daha başarılı olabilmesi için yapılması planlanan stadyum projesinin engellenmesi tam bir skandaldır. İzmir için hayali olmayanların spor için vizyonu olmayanların engellemenin ötesinde yaptıkları bir şey yoktur. Taraftarın talepleri doğrultusunda yapılan görüşmelerle kapasite artırımı ve gelir getirici eklemelerle hazırlanan proje başlama aşamasına gelmişti. Hatta altı ay önce tabelası da asıldı. Müteahhit firmaya devir yapılmıştı. Gerekçe komik, yeterli kapasitede otoparkın olmayışı. Size soruyorum. İzmir'in neresinde yeterli kapasitede otopark va? Hangi stadyumunda hangi spor kompleksinde yeterli kapasitede otopark va? Siz bu kenti planladınız da mı yürüyen başlayan bir projeyi sadece otopark yetersiz diye engelliyorsunuz. Daha iyisini yapmak için bir öneriniz var m? Projeniz var m? Tek bildikleri engellemek. Konak Tüneli'nde projeyi iki yıl geciktirdiler. Bittiğinde de 'ne güzel bir iş yapılmış' dediler. Yargıdan vize alabilselerdi bugün trafiğe çare olan Konak Tünelleri de yoktu. İzmir'e tek çivi çakmayanlar sadece engelleme üzerine bir çalışma güdüyorlar. Stadyumun engellenmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. İzmirliler'i engelleme zihniyetine karşı mücadeleye davet ediyorum. İzmir kamuoyu, Göztepe camiası ayağa kalkmalıdır. Bütün gündemleri ortaya konan projeye karşı çıkmak olan bu projeye dur demelidir. İzmir'de Süper Lig'te bir futbol takımının olmamasının nedeni bu yerel yönetim anlayışıdır. Maçlarını Manisa'nın ilçelerinde oynamak zorunda kalan Göztepe'ye bu reva görülmemeli. Yerel yönetim spora karşı kör ve sağır." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası