Ege Postası
Geri

AK Parti Kongresi'nde Şengül ve Dağ'dan teşkilata mesajlar

Günlerdir hazırlıkları süren ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim startını da vereceği mitingli AK Parti İzmir İl Kongresi başladı. İl Başkanı Aydın Şengül, "Artık İzmir'de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da konuşmasında "İzmir’de bugün siyaset yapmaktan gurur duydum. 24 Haziran günü tarih yazmaya var mıyı? İzmir Büyükşehir Belediyesini almaya hazır mıyız" diye sordu. AK Parti'de kongre heyecanı... Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a büyük ilgi
AK Parti Kongresi'nde Şengül ve Dağ'dan teşkilata mesajlar
Haberler / Yerel Politika
28 Nisan 2018 Cumartesi 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/HALİL SOLAK/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir’in 6’ıncı Olağan Kongresi ve AK Parti’nin seçim startını vereceği kongre başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve kongrenin ardından 100 bin kişinin katılacağı miting yapılması beklenen kongrenin yapılacağı Halkapınar Spor Salon saatler öncesinde dolmaya başladı.

Kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve milletvekillerinin yanısıra MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da katıldı. Genel merkezin hazırladığı videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2002'den bu yana konuşmalarından kesitler verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım için bestelenen şarkı dinletildi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan kongre salonunda AK Parti’nin seçim parçaları çalındı. Kongre Divan Başkanı, Divan Başkan Yardımcısı ve Divan üyelerinin seçilmesiyle başladı. Divan Başkanlığını Konya Milletvekili ve İzmir Koordinatörü Ömer Ünal, Divan Başkanlığı Yardımcılığını da AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal yürütecek.

AK PARTİ İZMİR'DE TARİH YAZACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "24 Haziran günü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin icrasında bu millet İzmir'in her köşesinde Recep Tayip Erdoğan'ın arkasında olacaktır." dedi. 

Dağ, Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti İzmir 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, bu salonda daha önce de programlar yaptıklarını ancak bugün salonun ve İzmir'in tarihi bir gün yaşadığını belirtti.

Dağ, "İzmir'in her köşesinden buraya gelenler bir şeyin haberini veriyorlar. 24 Haziran günü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin icrasında bu millet İzmir'in her köşesinde Recep Tayip Erdoğan'ın arkasında olacaktır diyorlar. Bu millet Recep Tayyip Erdoğan'ı 17-25 Aralık ve 15 Temmuz'da yalnız bırakmadı. Meydanları doldurdu, onun arkasında oldu." diye konuştu.

Dağ, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de tarih yazacağını, 30 Mart 2019'daki yerel yönetimler seçiminde de dünyaya mesaj vereceğini sözlerine ekledi.  Dağ, "İzmir’de bugün siyaset yapmaktan gurur duydum. 24 Haziran günü tarih yazmaya var mıyı? İzmir Büyükşehir Belediyesini almaya hazır mıyız" diye sordu. 

ŞENGÜL'DEN 'HAZIRIZ' MESAJI

Kongrede konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Kuruluşumuzdan bugüne kadar İzmir teşkilatlarımızda görev almış partililerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Görev almış tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hepiniz hatırlıyorsunuz değil m? Birileri cumhurbaşkanımız için seni başkan yaptırmayacağız diyordu. Vakit geldi. Şimdi söz sırası bizde. 24 Haziran’da uzun adamı milletin adamını başkan yapmaya var mısını? İnanı bana sizin bu kararlığınınız,  bu heyecanınız dostlarımızı gönlünü ferahlatıyor. İzmir hazır!  İzmir hiç olmadığı kadar hazır. Teşkilatımızın motivasyonu tam. 24 Haziran’ı iple çekiyoruz. Cumhurbaşkanımız 24 hazirandaki seçim startını İzmir’den veriyor. Bu bize ayrı bir sorumluluk yüklemiştir. Tüm dava arkadaşlarımın bu sorumluluğumun bilincinde olduğunu biliyorum. Bu sorumluluk bilincinde gece gündüz çalışacaklarına inanıyorum. Milli mücadele önemli bir yeri olan İzmir, bağımsızlık mücadelesini sembolüdür. İzmir’in kurtuluşu Anadolu’nun cefakar insanın özgür olma isteğinin başlangıcıdır. İzmir, kurtuluş savaşını başlatan ve sonlandıran kenttir. Dünyada başka bir kent yoktur. Bugün buraya gelerek millet eğilmez Türkiye yenilmez dediniz. Sağ olun var olun! Siz hep doğrunun yanında oldunuz. İstikametinizden şaşmadınız. Partimize inanmış hiçbir beklentisi olmadan koşturan kim varsa il başkanı olarak onun sonuna kadar yayındayım” dedi.

İZMİR’DE HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Konuşması sırasında "Recep Tayyip Erdoğan", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atılan Şengül “Teşkilatım en kötü ve en mutlu gününde yanında olmaya devam edeceğiz” diyen Şengül, “Kapım 24 saat teşkilat mensuplarına açık. Size hizmetkar olmak benim için şereftir. Bizler için bu davada nefer olmak yeterdir. 24 Haziran’a kadar çok çalışacağız. Bizden gibi olanlara karşı, hep beraber bir mesaj vereceğiz. Kurtuluşun kenti İzmir şer odaklarına gerekli yanıtı verecektir. Artık İzmir’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!" dedi.

KONGREDEN NOTLAR....

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI AYDIN ŞENGÜL KAPIDA BİZZAT DURDU 

Kongre salonuna girmek isteyen delegeler ve parti protokolü ile İzmirli ve yurt dışından gelen basın mensuplarının girişi sırasında yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşandı. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, protokol-delege girişi önünde yaklaşık yarım saat boyunca durarak, delegeler, parti protokolü ve basın mensuplarının rahat girmesi için yoğun çaba sarf etti.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DİKKAT ÇEKİYOR 

Binlerce partili Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ı beklerken, kongre salonunda Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’nin fotoğraflarının yan yana olduğu afişler dikkat çekti. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve MHP’li İlçe Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da katıldığı kongre salonunun etrafında Cumhurbaşkanlığı korumalarının yoğun güvenlik önlemi aldı.

SALONA GİRMEK İSTEYENLER TEK TEK ARANIYOR 

Kongre salonuna girmek isteyen tüm vatandaşların üzerleri tek tek aranıyor, İzmir’in farklı ilçelerinden binlerce İzmirli vatandaş da yaşanan izdiham nedeniyle kongre salonuna girmek için yoğun çaba harcadı. 

Kongre salonunun dışına konuşlanan seyyar satıcılar ise vatandaşlara su, çay, kahve, gevrek, yiyecek satışını gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salona girerken, tribünlerde bulunanlar bu pankartı açarak sürpriz yaptı. 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası