Ege Postası
Geri

AK Parti Menemen'de çift listeli seçimin galibi Yayalar

Divan Başkanlığını Kerem Ali Sürekli’nin yaptığı AK Parti Menemen kongresinde, genel merkezin görevlendirdiği Pelin Yayalar, 157 oyla başkan seçildi. Kongrede konuşan İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, kongrelerde aday olanlara izin verdiklerini çünkü delegelerin gereğini yapacağına inandığını söyledi. Şengül, “Burada birisi görevlendirildiyse onu ben görevlendirmedim. Cumhurbaşkanımız ve teşkilatımız görevlendirdi. Cumhurbaşkanımıza ve partimize yapılan bir harekettir. Pelin başkanımız bizim burada ilçe başkanı. Sen varsan var yoksan yok parti. Hadi ordan” dedi. Şengül'den rakip adaylara rest: Hadi oradan
AK Parti Menemen'de çift listeli seçimin galibi Yayalar
Haberler / Yerel Politika
1 Nisan 2018 Pazar 16:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti Menemen’de mevcut başkan Mithat Çetin’in yerine genel merkezin aday gösterdiği Pelin Yayalar, çift listeli seçimin galibi oldu.

İl Başkanı Aydın Şengül'ün, rakip adaylara "Hadi oradan" sözleriyle rest çektiği kongrede Divan Başkanı Sürekli, listelerin verilmesi için on dakikalık süre verdi. 16.00’da başlayan süre sonunda Pelin Yayalar’a karşı aday olacağını açıklayan belediye meclis üyesi Mustafa Koç da listesini verdi. Süre bitiminde teklif edenlerin kimlik ve imza kontrolleri yapıldı. İki liste de kabul edildi. Menemen kongresinin çift listeli olması kesinlik kazandı. Pelin Yayalar beyaz, Mustafa Koç sarı listeyle mücadele etti. Yayalar 157 oyla seçimin galibi olurken, rakibi Koç 110 oyda kaldı. 

28 NİSAN’DA KİMSEYE SÖZ VERMEYİN

Kongrede konuşan İl Başkanı bugün 20’inci ilçe kongresini tamamlayacaklarını,  tüm ilçe kongreleri sürecinin 8 Nisan’da tamamlanacağını söyledi ve ardından İzmirlileri 28 Nisan’da gerçekleştirilecek olan İl Kongresi’ne davet etti:

“İlçe  kongrelerini 8 Nisan’da tamamlayacağız, 28  Nisan Cumartesi günü kimseye söz vermeyin. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla il kongremizi yapacağız.”

PELİN BAŞKANIMIZ BİZİM BURADA İLÇE BAŞKANI

İl Başkanı Şengül, partisinden ben varsam varım  yoksam  yokum diyenleri temizleyeceklerini belirttikten sonra, “Burada birisi görevlendirildiyse onu ben görevlendirmedim. Cumhurbaşkanımız ve teşkilatımız görevlendirdi. Cumhurbaşkanımıza ve partimize yapılan bir harekettir. Önümüzdeki süreçte bu tür insanları partimizde asla barındırmayacağız. Pelin başkanımız bizim burada ilçe başkanı. Sen varsan var yoksan yok parti. Hadi ordan hadi ordan” diyerek rest çekti.

LİSTE ÇIKARANLARA İZİN VERİYORUZ ÇÜNKÜ ONLARA EN İYİ DERSİ DELEGELERİMİZ VERECEK

Şengül, kongrelerde aday olanlara izin verdiklerini ancak delegenin gereğini yapacağına inandığını söyleyerek, “Liste çıkaranlara izin veriyoruz. Çünkü onlara en iyi dersi delegelerimizin vereceğine inanıyoruz. Emeği olmayan koşturmayan son dakikada gelip meclis üyesi olan ilçe başkanı olanlara asla izin vermeyeceğiz. Benim koşturan mahalle temsilcim, bize yüreğini ortaya koyan lazım. Bir ve beraber olacağız. Olumsuzluklarımızın üzerinden siyaset yapmayacağız. Yaparsak günah içindeyiz. Samimi olursak aldatmazsak başaramayız. Kaybediyorsak bilin ki kendi içimizdeki kavgamızdan dolayıdır. Enerjimizi kendi içimize harcadığımızdan dolayıdır. Ulaşabildiğimiz kadar herkese ulaşacağız. İlçe teşkilatlarını tek tek takip ereceğim. Üyeleri ziyaret etmişse, sorunlarını çözmüş mü, kapıda karşılayıp kapıya kadar uğurlamış m? Eğer bu kadar başarı yapmışsak o samimi inananlar sayesinde yapmışız. Kimsenin duymak istediği şeyi söylemiyorum geldiğim günden beri. Olumsuz bir şey çıkarsa gereğini yaparız” diye konuştu.

HAYAL EDEMEDİĞİMİZ ŞEYLER YAŞADIK

Konuşmasına, “Davasına inanmış bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Yıllar çok çabuk geçiyor. 16 yılda ülkemizin yaşadıklarına hep beraber şahit olduk. Hayal edemediğimiz şeyler yaşadık. Biz ülke olarak büyüyüp güçlendikçe ülkemize karşı saldırılar arttı. Önce içimizden ayrıştırdılar. Kürt Türk suni Alevi dediler, ne kadar ortak değerimiz varsa kullanarak ayrıştırmaya çalıştılar. Bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımız ülkeyi beraber kurdu. Kürttü Türktü Çerkezdi Lazdı Alevi Sünni diye ayrıştırılmadı. Tarihimizi ve geçmişimizi iyi biliyoruz” diye başlayan İl Başkanı Aydın Şengül, partilerinde ‘ben varsam varım yoksam yokum’ diyenleri partiden temizleyeceklerini açıkladı.

BURADA BİRİSİ BİZİ GÖREVLENDİRDİYSE ONU BEN GÖREVLENDİRMEDİM, CUMHURBAŞKANIMIZ VE TEŞKİLATIMIZ GÖREVLENDİRDİ

Başkan Şengül, “Lider bu topraklardan çıktı.  O liderle 2002 yılında yola çıktık. Onun adalet anlayışına dik duruşuna inandık. Arkasında dimdik durduk. Masum ve inanmış tabanımız var. Gece gündüz koşturdular. Üzüldüler kırıldılar. Masum inanmış tabanımızın içinde kendi menfaati olan bir kitle var. Bu kitle masum tabanın iyi niyetini sürekli kullanan, bir iki tweet atıp, esnaf ziyareti yaptığını zannedip aldatmaya çalıştığını zanneden bir kitle var. İlk hedefimiz bu kitleyi temizlemek. Ben varsam varım yoksam yokum diyenlerle yolumuzu ayırmak hedefimiz. Gün geldi devran döndü yine görev aldık. Burada birisi görevlendirildiyse onu ben görevlendirmedim. Cumhurbaşkanımız ve teşkilatımız görevlendirdi. Cumhurbaşkanımıza ve partimize yapılan bir harekettir. Önümüzdeki süreçte bu tür insanları partimizde asla barındırmayacağız" diye konuştu. 

Kongrede konuşan  AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Ernest Hemingway’ın Çanlar Kimin İçin Çalıyor kitabından bahsederek, Türkiye ve İzmir’e yapılan kitabı gösterdi ve partisinin Türkiye’yi 3 kat büyüttüğünü söyledi.

ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR DİYE SORDU, İSTİKAMET BELEDİYE DEDİ

Vekil Kalkan, “Çanlar Kimin İçin Çalıyor biliyor musunu? İstikamet belediye. Onun için çalıyor. AK Parti ülkenin kaderini değiştiren birçok yeniliğe imza attı. Bu partinin başına gelmedik şeylerin hepsi bu partinin başına geldi. Hain FETÖ örgütünden Anayasa değişikliği, 28 Şubat ve parti kapatma davalarına kadar herşey oldu. Başbakanımız Yıldırım’ın dediği gibi, tüm oynanan oyunlara rağmen Türkiye kalkınmada ve büyümede dünya birincisi. Çin’i de Rusya’yı da Almanyayı’da geçmişiz. Bu oyunların gerçek sebebi bu. Topunuz, alayınız gelsin. Recep Tayyip Erdoğan.  Şahsen bu partinin normal vekili değil de bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Milletvekilliği ayrı. Ama Türkiye’yi 3 kat büyüttü. Bu yıl İzmir’e yapılan yatırım miktarı 2.1 katrilyon. Bu siyasi partilerde yapılan hizmet yarışında biz dünya birincisiyiz. 18 konuda Menemen ve İzmir’e yatırım yapmışız. Cumhurbaşkanımız metal yorgunluğu dedi. İşte kadrolarımızı yenileştiriyoruz, gençleştiriyoruz. Bu partinin neferi olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

MİTHAT ÇETİN: HAKKINIZI HELAL EDİN, KOŞTURMAYA HAZIRIZ

Kürsüye gelen ilk konuşmacı mevcut ilçe başkanı Mithat Çetin oldu. Çetin görev almasa da verilecek her göreve hazır olduğunu belirterek, helallik istedi: “Cumhurbaşkanımızı başkan yapmak için elimizden geleni yapacağız. Ne zaman ne görev verilirse koşturmaya hazırız. Hakkınızı helal edin.”

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası