Ege Postası
Geri

AK Parti Selçuk'ta yeni kriz! Başkan istifa etti yönetim kazan kaldırdı

Selçuk’ta mevcut başkan Sema Yeşilçimen’e karşı aday olarak kongre kazanan ancak dün AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e istifasını sunan Osman Başterzi’nin yönetim kurulu üyeleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, istifa olmadığını iddia etti ve Başterzi’nin pazartesi günü mazbatasını alıp göreve başlayacağını belirtti. AK Parti Selçuk'ta yeni kriz!
AK Parti Selçuk'ta yeni kriz! Başkan istifa etti yönetim kazan kaldırdı
Haberler / Yerel Politika
25 Mart 2018 Pazar 12:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti Selçuk İlçe Kongresi’nde 8,5 yıldır görevi yürüten ve AK Parti Genel Merkezi tarafından yeniden aday gösterilen Sema Yeşilçimen’e karşı aday olan ve 420 delegeden 202’sinin oyunu alarak kongreyi kazanan ve başkan seçilen Osman Başterzi’nin dün AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile görüştükten hemen sonra kendisi ve 15 yönetim kurulunun istifasını sunmasının ardından ilginç bir durum ortaya çıktı.

BAŞTERZİ, İSTİFA ETMMİŞ VE…

İl başkanlığına gelip istifasını sunan Osman Başterzi, “Aday olmam genel merkezimize ve il başkanımıza karşı bir hareket değildi. Selçuk’taki sıkıntılar adına karar aldım. Partimiz demokratik hakkımızı kullandırdı. İl başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendimin ve 15 arkadaşımın istifasını getirdim. Hiçbir sıkıntımız yoktur. İl başkanımızın ve genel merkezimizin takdiri neyse o. Makam ve mevki için girmedik. Selçuk’ta partimizi daha ileriye götürmek için girişimde bulunduk. İl başkanımızla istişare ettik. İstifayı verdim. Karar ne şekilde olursa olsun biz Selçuk’ta partimizin emrindeyiz” açıklamasını yapmıştı.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, BAŞTERZİ’NİN PAZARTESİ MAZBATASINI ALIP GÖREVİNE BAŞLAYACAĞINI İDDİA ETTİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise, Başterzi’nin istifa dilekçesini kabul etmiş ve hafta içi (Pazartesi ya da Salı) mazbatasını almasının hemen ardından istifayı işleme koyacağını belirtmişti. Dün yaşanan bu gelişmelere karşın Osman Başterzi’nin yönetim kurulu listesinde bulunanlar sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak Başterzi’nin istifasıyla ilgili haberlerin asılsız olduğunu, Başterzi’nin 26 Mart Pazartesi günü mazbatasını alarak görevine başlayacağını ilan etti.

BAŞKANIN İSTİFASIYLA İLGİLİ ASILSIZ HABERLER YAYINLANMAKTADIR

Osman Başterzi’nin yönetim kurulu listesinde bulunan Hasan Arabacı başta olmak üzere sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, önce, “Değerli Selçuklu dostlarımız, her yenilik bir bereketi doğurur. İşte bu şuurla çıktık yola. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan, partimiz ve Selçuk halkını bir araya getirmeyi hedefledik. 23.03.2018 tarihinde gerçekleşen AK Parti İlçe Başkanlığı kongresinde aday olan, il genel meclis üyemiz Sayın Osman Başterzi ilçe başkanı olarak seçilmiş olup, yerel basında ve sosyal medyada kendisinin başkanlık istifasıyla ilgili asılsız haberler yayınlanmaktadır” denildi.

SAYIN BAŞTERZİ’NİN MAZBATASINI ALARAK YÖNETİM GRUBUYLA GÖREVİNE BAŞLAYACAĞINI…

Mesajın devamında ise, “26.03.2018 Pazartesi günü Sayın Osman Başterzi’nin mazbatasını alarak, yönetim grubuyla görevine başlayacağını saygı ile belirtiriz. Süreçle ilgili hiçbir aksaklık ve olumsuzluk olmadığını bildirerek, sürecin başkanımıza ve Selçuk halkına hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadeleri kullanıldı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası