Ege Postası
Geri

AK Parti'deki revizyona 'Engin' bakış

Köşk seçimlerinin ardından, İzmir AK Pati’de ilçe yönetimlerinin tek tek istifaları alınırken, gelişmeleri değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Revizyonun seçim yenilgisi ya da başarısıyla ilgili olmadığını düşünüyorum. Zaten kendilerini başarılı görüyorlardı. Başarısızlık diye bu yapılıyorsa, o zaman kabul ediyorlar” dedi.
AK Parti'deki revizyona 'Engin' bakış
Haberler / Yerel Politika
3 Eylül 2014 Çarşamba 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI – HABER SERVİSİ / CHP İl Başkanı Ali Engin, Köşk seçimlerinin sonuçlarını ve AK Parti’de son dönemde gidilen revizyonu değerlendirdi. Engin, CHP’nin İzmir’de, yerel seçimde 8 ilçeyi kaybettiğini, AK Parti’nin ise kendisini başarılı gördüğünü belirterek, “Ben AK Parti’de ilçelerin istifalarının alınmasını seçim başarısızlığından sonra değil, yeni Türkiye ve yeni AKP’nin yeni döneminin dizaynı olarak görüyorum” dedi.
CHP’nin, yönetimlerini atamayla değil, kongreler, kurultaylarla belirlediğini, parti içi demokrasiye önem verdiğini söyleyen Engin, göreve geldiğinden bu yana tek ilçeyi dahi görevden almadığını, istifayla ya da başka bir gerekçeyle yönetim boşaldığında atamayla değil, kongreyle yeni yönetimi belirlediklerini söyledi. Engin,  “AK Parti’deki değişimin seçim başarısızlığından sonra değil, yeni Türkiye ve yeni AKP’nin yeni dönemini dizayn olarak görüyorum. Eski il başkanı Ömer bey döneminde yapılan oluşumun yerine yeni il başkanının ve yeni dönemin ihtiyaçları içinde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Seçim yenilgisi veya başarısıyla ilgili değil. Zaten kendilerini başarılı görüyorlardı. Başarısızlık var diye yapıyorlarsa, o zaman kabul ediyorlar. Tabii kendi iç işleyişleri. Ben bu konuda bir şey söylemek istemem” dedi.



İKİ SEÇİMDE DE KAYBETTİ
AKP’nin her iki seçimde de İzmir’de İzmir’de kaybettiğini belirten Ali Engin, “ Büyükşehir oyları, önceki milletvekili seçimlerine göre 1.5-2 puan düşük. Cumhurbaşkanlığı oyları, 30 Mart yerel seçimine göre yine 3 puan daha düşük. O açıdan AKP İzmir’de başarısız. İzmirde yerel seçimde 8 ilçeyi kaybettik. Bildiğimiz nedenlerle. Aklı başında her insan, siyaseti iyi izleyen insanlar, CHP’den istifa edip binlerce insanı CHP aleyhine yönlendirmeye çalışmasının sonucu olduğunu bilir. Torbalı’da, Aliağa’da, Menderes’te, Kınık’ta, kaybetmedik ama Konak’ta il başkanı bunlara ne yapabilir. O zaman bunların gerekçesi şu; Ölene kadar aday olalım, yoksa başka yere gidiyoruz. Bu tasvip ettiğimiz bir şey değil. Partiler gerektiğinde radikal kararlar alabilmeli, yoluna devam edebilmeli.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası