Ege Postası
Geri

AK Parti'den STK atağı

AK Parti Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile sonuçları takip edilebilir çok sayıda etkin proje üretebilmek için yeni bir çalışma başlattı. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, sadece İzmir’de değil, 81 ilde STK’larla daha sıcak, karşılıklı etkileşim kanallarının işlediği, işbirlikleri geliştirmek amacıyla ortak projelere imza atmak istediklerini söyledi.
AK Parti'den STK atağı
Haberler / Politika
3 Nisan 2013 Çarşamba 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 41 derneği çatısı altında toplayan Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu’na ziyarette bulunan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcısı Nazmi Kalyoncu ve Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, Federasyon Başkanı Öner Osmanoğulları ve Federasyon üyesi dernek başkanları ile bir araya geldi. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, bugün hem Federasyon’u ziyaret ettiklerini hem de AK Parti olarak başlattıkları önemli bir çalışma hakkında bilgi vermek istediklerini söyledi. Dönem dönem STK’larla ve hemşeri dernekleri ile ilişkilerinin olduğunu anlatan Denizli, “Artık istiyoruz ki bu çalışmaların hem sonuçları takip edilebilir hale gelsin hem de ürettiğimiz ortak projelerin sayısını arttıralım. Genel merkezimiz olarak STK’larla ilişkilerimizle ilgili yeni bir yol haritası hazırladık. Yerel demokrasinin olmazsa olmaz ayağı STK’larla ilişkilerde Parti olarak sorumluluklarımızı, ev ödevlerimizi yeniden konumlandırdık. Sadece İzmir’de değil 81 ilimizde STK’larla daha sıcak, daha samimi bir işbirliği geliştirmek hedefindeyiz. Karar alma süreçlerinde daha etkin olmaları için STK’ları bu süreçte bize destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

“STK’LARA YÖNETENLERİN DAHA ÇOK İHTİYACI VAR”

İzmir’de AK Parti İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları olarak STK’larla doğru ilişkiler kurmaya gayret ettiklerini aktaran Denizli, STK’nın, yurttaşların tek başlarına harekete geçiremedikleri mekanizmaları güç birliği içinde harekete geçirebilecekleri bir birliktelik demek olduğuna inandıklarını belirtti. Bu birlikteliğe daha çok yönetenlerin çok ihtiyacı olduğunu düşündüğünü vurgulayan Denizli, “Çünkü yönetenlerin tabandan gelen önerilere ihtiyacı var. İstişare kanallarınız açık değilse hata yapma ihtimaliniz artıyor. Bazen görmediğiniz şeyler olabiliyor. İşte o zaman bizim STK’lara çok ihtiyacımız oluyor. Daha demokratik bir ülkede yaşamak için, sorunları el birliği ile çözebilmek adına, sizin gücünüze, sizin katkınıza ve sizin aklınıza ihtiyacımız var. Bu aklı STK’larda oluşturabilirsek ekonomide terörde, dış politikada, sizlerin kanaatlerini, biz bu işi yürüten arkadaşlarımıza, doğru mekanizmalara taşıyabilirsek hep doğru sonuçlar alabiliriz” diye konuştu.



STK’LAR BİZE YOL ARKADAŞI OLSUN İSTİYORUZ.

Bugün itibari ile izlenebilir, ortak kanaatleri genel merkez ya da hükümet bazında değerlendirebilecekleri notları ve görüşleri bir rapor halinde sunabilecekleri süreci başlattıklarını ifade eden Denizli, İzmir’in en büyük gücünün STK’ları olduğunu söyledi. İzmir’i İzmir yapan değerlerin STK’larda ortaya çıktığını aktaran Denizli, şöyle devam etti:

“Bu gücü çok iyi kullanmak gerekiyor. Kentlerimizi büyütebilmek, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha yaşanılabilir halde bırakmanın yolu ve yöntemi iktidar ve yerel yönetimler dışında STK’lardan geçiyor. STK’ların değişim ve dönüşüm isteği, ısrarı olursa yönetenlerde bunun karşısında duramaz.

En azından oluşan ortak akıl ile birlikte kentlerimizi farklılaştırırız. Düşünceleriniz bizler için önemli. Bunları bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Bu Federasyon’da çok faklı kökenlerden gelen arkadaşlarımız var. Bunların çok farklı düşünceleri olur. Eğer farklı düşünceleri harmanlayabilirsek, burada gündemdeki konularla ilgili olarak kanaat oluşturabilirsek, önümüzdeki sorunları çözmek adına çok ciddi katkıları olacaktır.”

TAŞIN ALTINA ELİNİZI KOYUN

Denizli, İzmir’de demokratik alışkanlıklarla büyüyen, eşitlikçi bir kent yaratma hedefimiz varsa, bu hedefe ulaşmak için STK’ların da aktif çabasına ihtiyaçları olduğunu söyledi. “Çağdaş, demokratik alışkanlıkların yerleşik olduğu bir kentte yaşamak istiyorsak, hayat standardımız yüksek olsun istiyorsak, çocuklarımız geleceklerini İzmir’de arasın istiyorsak bu bizim sorumluluğumuz. Bu sorumluluk çerçevesinde bunu el birliği ile yapmamız gerekiyor. Yaşadığı kentle, ülkeyle derdi, tasası olanların taşın altına elini koyması gerekiyor Bu noktada sizin gücünüze ihtiyacımız var. Benim STK’lardan talebim yerel ve ulusal siyasi karar alma mekanizmalarıyla ilişki içinde olunuz. Bir takım şeyleri değiştirmek istiyorsanız ‘biz burada varız’ diyebilecek bir algı oluşturun. Bu kent için daha doğru şeyler yapmak için mücadele edelim. İzmir’i de büyütmenin yolu sizlerle birlikte hareket etmekten geçiyor. Bizlerle yol arkadaşı olun. Bizlere yol arkadaşı olursanız bu kentte sizin aklınızla sizin tecrübelerinizle daha doğru şeyler yapabileceğimize inanıyoruz. Bunu yapabilirsek karnını doyurmak için çocuklarımız başka kentlere göndermek durumunda kaldığımız değil, torunlarımız için bile geleceği burada aradığımız bir İzmir yaratabiliriz. Buradaki en temel meselemiz budur” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası