Ege Postası
Geri

AK Parti'nin çiçeği burnunda başkanı iddialı konuştu: Konak'ta destan yazacağız

Partisi tarafından Konak İlçe Başkanlığı görevine atanan ve kongreyle yeni görevine başlayan Konak Belediyesi AK Parti eski Grup Başkan Vekili Sait Başdaş, önceki gün mazbatasını alarak yeni görevine başladı. Gazetemize özel değerlendirmeler yapan AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Konak’ta destan yazacaklarını söyledi.
AK Parti'nin çiçeği burnunda başkanı iddialı konuştu: Konak'ta destan yazacağız
Haberler / Yerel Politika
13 Nisan 2018 Cuma 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Konak Belediyesi meclis üyeliği sırasında yürüttüğü AK Parti Grup Başkanvekilliği görevi süresince yaptığı muhalefetle tanınan AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş,  Konak’ta destan yazacaklarını ve belediye başkanlığını iddia etti.

KONAK’TA SEFERBERLİK İLAN EDECEĞİZ

“Bugün mazbatamı aldım. Akşam yönetim kurulu toplantımızı yapacağız. Ara vermeden mahalle teşkilatlarımı kuracağım. Ondan sonra aralıksız 2019’a hazırlanacağız. Biz çalışacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Karşılığını alacağımıza inanacağız. Başarı da başarısızlık da ekibin işidir. Ekip olayına inanan bir insanım. Konak’ta seferberlik ilan edeceğiz” diyen AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, 24 kişilik yönetiminden 11’inin gece-gündüz sahada olacağını belirtti ve “Kentsel dönüşümü yapacağız. İmar durumlarını düzelteceğiz. Konak’ı Ege’nin incisi yapacağız. Önümüzde bir yıl var. Samimiyiz.  Biz samimi olduktan sonra Konak halkı da bu çileden kurtulmak istiyor” diye konuştu.

İLK 11’İ HAZIRLADIM, TAKIM HAZIR, TEK EKSİĞİMİZ İDMAN, SAHAYA ÇIKIYORUZ

AK Partili Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, “İlk 11’i hazırladım. Bunlar sahada koşturacak, gece gündüz koşturacak. 24 kişiden oluşuyor. Takım hazır. Konak’ı kazanacak takım hazır. Tek eksiğimiz idmandır onu da yapıp sahaya çıkacağız” diyerek iddiasını ortaya koydu.

HER GÜN SAAT İKİDE YÖNETİMLE SAHADA OLACAK

Sistemi oturttuktan hemen sonra çalışmalara başlayacağını, her gün bir mahallede olacaklarını, öğleden sonra 14.00’te yönetim kurulu üyeleriyle sahaya ineceklerini söyleyen Başkan Sait Başdaş, “Sistemi oturttuktan sonra her gün bir mahallede olacağız. Yönetimi alırken ben her gün saat onda buraya geleceğim. Saat ikide yönetimi yanımda göreceğim. Biz ikiden sonra sahaya ineceğiz” dedi.

İNŞALLAH BİR DAHA SEMA HANIM’I GÖSTERİRLER Kİ İŞİMİZ KOLAYLAŞIR

Yeniden aday olacağını açıklayan CHP’li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın adaylığına çok sevindiğini dile getiren AK Partili Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, 2019 seçimlerinde Konak’ın yapısına uygun bir adayla belediye başkanlığını kazanacaklarını savundu.

DEĞİŞİMİN DESTANINI KONAK’TA YAZACAĞIZ

Sait Başdaş, “İnşallah bir daha Sema Hanım’ı gösterirler ki işimiz kolay olur. Konak’a uygun aday konusunda yıllardır hata yaptık. Bu kez Konak’ın yapısına uygun bir adayı genel merkez ve il başkanlığımızın yapacağı çalışmalarla kazanabileceğimiz bir adayla yola çıkacağız. 2019’da bu değişimi yapacağız. Kamuoyunda tanınan, Konak’ta oturan, tanınan biri olmalı. İl başkanımız Konak ile ilgili bir anket çalışması yapacak. 4-5 aya kadar adayımızı belirlemiş olacağız. Halka tanıtacağız adayımızı. Gece Karşıyaka’da gündüz Konak adayı olmayacak. Konak’ı tanıyan, sorunlarını bilen bir adayla yola çıkacağız. Değişimin destanını Konak’ta yazacağız.”

BÜTÇENİN YÜZDE 10’UNU KALDIRIM YAPMAYA AYIRAN BİR BAŞKAN BAŞARILI MI SİZCE'

Konak Belediyesi’nin bütçesinin 30 ilçe arasında en fazla orana sahip belediye olduğuna dikkat çeken Sait Başdaş, 315 milyon liralık bütçenin yüzde 10’unun hizmete ayrıldığını söyledi ve Konak’ın yeterli hizmeti alamadığını savundu:

“Çok kötü Konak’ın durumu. 315 trilyon bütçesi 2017 yılının. Hizmete ayırdığımız para yüzde 10’u geçmiyor. Hizmet alımıdır personel harcaması. 315 trilyonun yüzde onunu kaldırım yapmaya ayıran bir belediye başkanı başarılı mı sizc? 30 ilçenin en fazla bütçesine sahip olan ilçeyiz. Ama diğer ilçelere baktığımızda onların yaptığı hizmetlerin onda birini yapmıyoruz. Gündüz nüfusu 1,5 milyon. Merkez ilçe. Bütçemiz büyük. Ama hizmet olmadığı için bütçeyi nasıl kullandığını vatandaş soracak.”

48 BİN İNSAN KONAK’TAN BAŞKA İLÇELERE GÖÇ ETTİ

Konak’ta en büyük sıkıntının imar sorunları ve kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğunu belirten AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, 48 bin insanın başka ilçelere göç ettiğini iddia etti ve şunları söyledi:

“İlk Konak’a geldiğimizde İzmir’in en meşhur ilçesiydi. Fuarı Kordon’u Agora Kemeraltı Konak’ta. İzmir’in göbeği kalbi. Ama 2007’den beri Konak’tan 48 bin insan göç etti başka ilçelere. Çalışma ve hizmet olmadığı için. Kentsel dönüşüm sorunu var. İmar olmayan yere doğalgaz girmiyor. 65 mahallede imar sorunu var. İnsanlar doğalgazlı evlerde yaşamak istiyor. Binalar çok eski. Parkları olan yerlerde yaşamak istiyor. Konak’taki bütün amatör futbol kulüplerinin başkanlığını yapıyorum. Futbol antrenörüyüm. Konak’ın tüm sokaklarında ayak izleri var. Konak’ı adım gibi biliyorum. Hangi mahallede park olduğunu biliyorum, gerçi çoğunda yok. Üç tane kızım var. Parka götürmek için ya Gaziemir’e ya da merkeze götürüyorum. Ben götürebiliyorum götürmeyenler ne yapsın. Park yeri bulmak istediklerinde bulurlar. Bizim hemen hemen her mahallede yerleri var. Oralara yapabilirler. Ege  Mahallesi, Yenişehir, Çimentepe, Ballıkuyu, Gürçeşme kentsel dönüşüm bölgesi. İstanbul’daki ilçelerde bir iki yılda kentsel dönüşümü bitirenler var. Belki o bize nasip olacak. O başlatacak. Bunların başlatacağına inanmıyorum.”

 İLÇE BİNASINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN YER ARIYORUZ, OLMAZSA...

Değişimi her yerde başlatacaklarını, ilçe binasını da taşımak için uğraştığını ve yer aradığını, uygun yer bulamamaları durumunda mevcut bulundukları katın tamamının hızla yenileneceğini kaydeden AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, “Değişimi her yerde başlatacağız. Önce kendimiz değişeceğiz, ilçe binasını değiştirmek için yer arıyoruz. Konak’ın merkezi bir yer olması lazım. Bulamazsak istediğimiz gibi bir yer burada tadilat yapacağız. Mimar geldi ölçüyü aldı. 3 boyutlu gösterdi. İlk etapta yer bakıyoruz. 113 mahallemiz var toplantı salonumuz 50 kişilik. Mahalle başkanları geldiğinde oturacakları yer olacak. Her hafta mahalle başkanlarını toplayacağım. Onlarla güzel çalışmalar yapacağız. 2019 hedefimiz büyük. O yüzden önce altyapımızı hazırlayacağız. İki üç ay içerisinde” dedi.

HALK GÜNÜ YAPMAYACAĞIZ, BİZ HALKA GİDECEĞİZ

Mental yorgunluğu olan mahalle başkanlarını değiştirmekle işe başlayacağını, halk günü düzenlemeyeceğini, bunun yerine halka gideceklerini anlatan Sait Başdaş, haftanın her gününü planladığını dile getirdi ve şunları söyledi:

“Mahalle başkanlarımızı teşkilatımızı Cumhurbaşkanımızın dediği gibi mental yorgunluğu olan tüm mahalle başkanlarını değiştirmekle işe başlayacağız. 2019’da AK Partili belediyeyi kazanacak kadroyu kurmayı hedefliyoruz. Artık nüfus müdürlüklerinde o kadar güzel bilgiler var ki, hangi mahallede ne kadar insan oturduğundan tutun demografik yapıya kadar her türlü bilgiye ulaşılabiliyor. Bir mahalleye başkan atarken oradaki demografik yapıyı dikkate alacağız. Bizim sistemimizde her mahalleye 12 kişilik yönetim kurmak var. Demografik yapıyı yukarıdan aşağıya baz alarak yapacağız. Biz ilde değişimi başlattık. Aynı heyecanı ilçelere ve mahallelere taşıyacağız. Pazartesi il toplanıyor, Salı günü ilçeler toplanacak, Çarşamba günleri de mahalle başkanlarını toplayacağız. Perşembe ve Cuma günleri de sandık kurullarını toplayacağız. Halk günleri yapmayacağız, biz halka gideceğiz.” 

KONAK 35 YILDIR HİÇ DEĞİŞMEDİ

Sözlerini, “35 yıldır Konak’ta oturuyorum. Kadifekale’ye çıkarken Yapıcıoğlu Semti’nde. Bütün aile buraya taşındık, ben 9 yaşındayken. Mardin kökenli İzmirliyiz. İzmir’in yapısı Mardin’in yapısına benziyor. Her dinden her dilden insan var. Çok kültürlü. İzmir cennet gibi bir yer. Belediye çalışmalarını düzgün yapsa daha da güzel olacak. Bütün kentlere gittim. AK Partili belediyelerin olduğu yerde büyük değişimler yaşanıyor. Oysa  35 yıldır Konak hiç değişmedi” diye sürdüren AK Partili İlçe Başkanı Başdaş, ilçenin sorunları için CHP’li yerel yöneticilerle bir araya gelmeye hazır olduklarını söyledi.

AK PARTİ YAPMASIN DA NE OLURSA OLSUN

Başdaş, futbolda topu taca atmanın kolay olduğunu dile getirerek, yerel yöneticilerin kendilerinin destek önerilerine karşılık vermediğini savundu:

“Futboldan geliyorum. Topu taca atmak kolay. Top dışarıda kalsın ben oynamıyorum. Yok öyle bir şey. Artık topu taca atamazsın. Bundan sonra topu taca atanların karşısında olacağım. Kentsel dönüşüm mü yapacaklar, gelsinler yapalım. Turizm bakanı geldi. Sema Pekdaş’a gittim dedim ki, grup başkan vekiliyim, biz siyaseti bir kenara bırakalım. Sen bana dosya hazırla ben Bakana vereyim. Bakana Agora ve Basmane’yi gezdireceğiz. Bir projeniz var m? Bakana ileteyim dedim. Geçen yıl. Bakan gezdi dedi ki, burası tarih kokuyor, Konak turizm cenneti olur dedi. Ben sonra hazırlar veririm dedi, aradan bir yıl geçti, hala bana dosya hazırlayıp verece? Ondan sonra topu taca attılar. AK Parti yapmasın da ne olursa olsun. Belediye başkanını iyi tanıyorum. Son bir yılı onun. Bir daha göreceğine inanmıyorum. Gelsin biz Konak için güzel şeyler yapalım. Getirsin dosyaları, Konak için yapılacak ne varsa yapacağız. Ben evime giderken Konak’ın sokaklarının içinden geçerek gidiyorum. Aziz Bey’in verdiği gibi dosya versin. Gültepe’nin imar durumlarını çözelim. Bir yıldır imar komisyonundayım. Bir adım atmadılar. CHP’li meclis üyeleri dahil memnun değil. İmarla yapılan projelerin hiçbiri uygun değil. ne de yatırımcının kabul edeceği. Yatırımcı da girmek istemiyor. Bütün Gültepe halkı imar sorununun çözülmesini bekliyor. Bir iki mahallenin imar durumunu yapamıyorlarsa 3-4 yıldır, bırakıp gitsinler. 4 yıldır meclis üyesiyiz. İmar durumlarını bir türlü yapamadılar. Çünkü çalışacak ekipleri yok. Kafa yoracak ekipleri yok. Gültepe’yi düşündükleri yok.”

BELEDİYE BİNASINI YAPMAK BİZE NASİP OLACAK

Belediye binasının hala yapılamadığını, bu gidişle 2050 yılında yapılacağını savunan AK Partili İlçe Başkanı Sait Başdaş, “Bir belediye binamız var. Kaç parça. Projesi herşeyi yapıldı belediye binasının. Buna göre bütçe ayarlamalısın. 2050 yılında belediye binasını yapacaksınız herhalde. Bu kafayla ancak 2050’de yaparsınız dedik. Belediye binasını yapmak bize nasip olacak.”

İÇERİ GİRDİM 30 KİŞİYİ KÜÇÜK BİR SALONA KOYMUŞLAR …

Konak’ın sorunlarının sadece küçük semt evleri açarak halledilemeyeceğini belirten Başkan Başdaş, “Onlar yapılacak tabi ki. Semt evi yapılacak. Ufak bir yeri açmakla olmaz. Ankara’daki semt evlerini gördüm, 4-5 katlı. Gencine ihtiyarına hitap ediyor. Hatay’da ufak bir semt evi var mesela. Bayanlar spor yapıyorlar orda. İçeri girdim 30 kişiyi bir küçük salona koymuşlar.  Kentsel dönüşümü yapması lazım. İmar durumlarını yapmamız lazım. hatay Güzelyalı da Alsancak da çile çekiyor. Tramvay geldikten sonra trafik berbat halde. İzmir’de insanlar sekiz saat değil 12 saat çalışıyor. İşe giderken ve dönerken dört saatini yolda harcıyor” şeklinde konuştu.

ÜÇ STAD DA KONAK’TA OLACAK

Alsancak ve Göztepe statlarıyla Konak’ta üç stadın olacağını  belirten Sait Başdaş, okul bahçelerine dahi halı saha yaparak gençleri spora teşvik edeceklerini sözlerine ekledi:

“Atila vekilim, ‘Sema Başkana söyle. Bize yer göstersin halı saha yapalım’ dedi. İlettik. Başkan çıkıp diyor ki ‘büyük saha yapın’. Alsancak ve Göztepe’yi unutuyor. Alsancak Stadı süreciyle ben ilgilendim. Hamza Bey sayesinde sorun çözüldü. Yükselmeye başladı. Zamanında da teslim edecekler Alsancak Stadı’nı. Üç sahamız da Konak’ta. Alsancak Göztepe ve Atatürk stadı Konak’ta olacak. Kendimi şanslı hissediyorum. Biz kendimiz bulacağız. Beş on tane halı saha tarzında yapacağız. Okul bahçelerine bile halı saha yapacağız. Beş tane kesin ama ona çıkarmaya çalışacağım. Gençleri spora teşvik etmemiz lazım.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası